Las Tesis Londra’da Kadın kurumları tarafından gerçekleştirildi

Avrupa Demokratik Kadın Hareketi’nin de içinde yer aldığı kadın platformu ilk eylemini Las Tesis ile gerçekleştirdi.
Şili’nin Santiago kentinde metro fiyatlarının yükseltilmesi üzerine başlayan gösteriler sonrasında büyük kitlesel eylemlere dönüşerek devam etti. Birçok insanın öldüğü ve yüzlerce gözaltılarının yaşandığı eylemlerde bir kadın sokak sanatçısıda kaçırılarak öldürüldü.
Şili feminist kadın örgütü tarafından başlatılan ve tüm dünyada kadınlar tarafından şiddetin ve şiddeti yapanların teşir edilmesi amacıyla Las Tesis gösterileri yayıldı. Kadınlar bulundukları her yerde bu gösteriyle kadına yönelik şiddete, kadın cinayetlerine dikkat çekmeye çalıştılar.
Londra’da yaşayan kadın örgütleri de bir araya gelerek bu gösteriyi örgütlediler. Yağmur ve soğuk havaya rağmen gösteri ilgi gördü. Türkçe ve İngilizce basın açıklamaları yapıldı ve kadının örgütlü mücadelesinin dünyayı değiştirebileceğine dikkat çekildi.

Londra’daki eyleme, Alxas-Com, Avrupa Demokratik Kadın Hareketi, Britanya Alevi Kadınlar Birliği, Bozca-Der Kadın Kolları, Day-Mer Kadın Komisyonu, Dersim-Der Kadın Komisyonu, El-Com Kadın Komisyonu, Enfield Alevi Kültür Merkezi Kadın Komisyonu, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cem Evi Kadın Kolları, Kürecik Kadın Komisyonu, Kürt Kadın İnisiyatifi, Kırkısrak Kadın Komisyonu, Paz-Der Kadın Komisyonu, Sosyalist Kadınlar Birliği, Tilkililer Kadın Komisyonu, Yeni Kadın katıldı.
Share