Tüm dünyada Êzidi kadınlar için bir dakika

fft99_mf4669053
Şengal Êzidî Kadın Meclisi tarafından yapılan ‘3 Ağustos Kadın Kırımı ve Soykırıma Karşı Uluslararası Eylem Günü’ olması yönündeki çağrıyla tüm dünya ülkelerinde kadınlar, 3 Ağustos saat 11.00’da bir dakikalık ‘sessiz eylem duruşu’ gerçekleştirecek
HABER MERKEZİ(26.07.2016)- Şengal Katliamı’nın yıldönümü olan 3 Ağustos’a sayılı günler kalırken, katliamın ardından Şengal dağlarında yeni bir yaşam inşa eden Êzidî kadınlar, meclislerini oluşturarak, tüm dünya kadınlarına 3 Ağustos’un “Kadın Kırımı ve Soykırıma Karşı Uluslararası Eylem Günü” olması yönünde çağrıda bulunmuştu. DAİŞ’in elindeki Êzidî kadınların kurtarılmasına dönük oluşturulan Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu da çağrıya ortak oldu. Yapılan çağrı üzerine harekete geçen kadınlar, 3 Ağustos’ta dünyanın birçok ülkesinde ‘Bir dakikalık sessiz eylem duruşu’ yapacak.

Parkta, sokakta, her yerde…

KJA Koordinasyonu’ndan Ayşe Gökkan, Şengalli kadınların 3 Ağustos’a ilişkin yaptığı çağrıya tüm dünya kadınlarının destek vermesi gerektiğine vurgu yaptı. Gökkan şu sözleri ifade etti: “Rojava, Güney, Kuzey Kürdistanlı ve Kıbrıslı kadınlar bu çağrıya yanıt vererek, dünyaya yayma çabası içine girdiler. Kadınlar 3 Ağustos’ta saat 11.00’da bir dakikalık ‘sessiz’ duruşta bulunmalıdır. Kapısının önünde olsun, mahallesinin içinde, parkta, işyerinin önünde olsun kadınlar birbirini örgütleyerek bu eyleme destek vermelidir. Özelikle Batman, Amed, Riha, Mêrdîn, Dîlok ve Semsûr’da olması lazım. Dîlok ve Semsûr’u niye önemsiyoruz? Çünkü DAİŞ’in asıl konumlandığı şehirler buralardır ve biliyoruz ki AKP hükümeti destek veriyor. Türkiyeli kadınlar da bu eylemi güçlü bir şekilde sahiplenmelidir. Şengalli kadınlar bu eylemi sadece kendileri için değil tüm dünya kadınları için yapıyor.”
Kaynak: Özgür Gündem

Share