8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Avrupa’nın çeşitli kentlerinde coşkuyla kutlandı.


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü  Avrupa’nın çeşitli kentlerinde coşkuyla kutlandı.

”Eşit işe eşit ücret”, ”Kadına siddete hayır”,  ”Bedenim benimdir, ellerini bedenimden çek” ve benzeri talep ve sloganların öne çıktığı kutlamalar yoğun katılımlı geçti.

FRANKFURT
Frankfurt’ta Kadınlar 8 Mart icin alanlardaydı!
Frankfurt’ta kadın haraketleri 8 Mart vesilesiyle kadının isyanını ve direnişini alanlara taşıdılar.
8 Mart günü aralarında ADKH’nın da bulundugu cok sayıda çeşitli ulus ve milliyetlerden,devrimci ,demokrat,sosyalist ve feminist kadın örgütlerinin ortak çağrısıyla Frankfurt /KONSTABLERWACHE de toplandılar.
Kadına yönelik her türlü eşitsizlik, baskı ve şiddetin kadının isyanını eyleme döken kadınlar burada eylemi sürdürdü.

Kadın örgütleri yaptıkları açıklamalarla dünyanın her yerinde erkek egemen sistemin kadınlar uzerindeki esitsizliklerini ve baskılarıni teshir ettiler.
Kadınlar daha sonra yuruyuse geçerek Jin Jiyan Azadi ve Yasasin Enternasyonalist Kadın Dayanışması ve
Hoch die internationale solidarität sloganlariyla coskulu bir sekilde Yürüyüşün başladığı noktaya gelerek yürüyüşü sonlandırdılar.

KÖLN

8 Mart Dünya Emekci Kadınlar günü vesilesiyle Köln Winner platz’da toplanan kitle once almanca konuşmalar yaptı ardindan sloganlar ve zılgıtlar esliginde yürüyüşe gecerek Türk lerin yogun oldugu Keupstr de turkce açıklamalarda bulunarak yuruyuse devam etti yuruyus esnasinda Jin Jiyan Azadi sloganlari atilarak yuruyusun başladığı noktaya gelinerek sonlandırıldı .

HAMBURG

8 Mart Hamburg kadın bilesenlerinin bu yıl düzenledigi, hep birlikte feminist-direniş gününde alanlara şiarıyla; Hauptbahnhof, Besenbinderhof 60 , DGB nin önünde,Avrupa Demonratik Kadın Hareketi nin de içinde yer aldığı 40 dan fazla kadın grubunun katılımıyla,8 Mart Dünya Emekci Kadınlar Günü Hamburg da büyük bir coşkuyla kutlandı. Saat 16:00 da baslayan yürüyüşte kadınlara greve gitmeleri çağrısı yapıldı.Çeşitli ulus ve milletlerden katılan Kadın konuşmacılar eşit işe eşit ücret, esit yasam ve özgürlük için, kadinlara LGBTİ lere haksızlığa karşı hep birlikte mücadeleye çağrısı tekrarlandı. Konusmacılar İran ve Afganistan’ da kadınlara yapılan şiddeti lanetlerken, İran ve Afganistan’ da özgürleşmek icin verilen kadın mücadelesinide alkışladı.

Yürüyüş boyunca konuşmacılar önemle ataerkil sistemin kadın üzerindeki her yönlü baskısını dile getirirken, göçmen kadin sorununu, ırkçılığı, global-sömürü sistemin içerisindeki kadının yerini anlatmaya çalıştılar. Ön safhada birleşik kadın grupları kendi pankartlarıyla yürürken en arkalarda karışık bir sekilde organize edilen yürüyüse binlerce kadın katıldı. Coskulu müzik ve gösteri eşliginde JİN JİYAN AZADİ sloganıyla ve bir cok sloganlarla yürüyüş Rathaus un önünde görkemli bir mitingle sona erdi.

BERLİN

Berlin’ de 2019 yılından beri resmî Tatil olan 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü, bu yılda binlerce kadının katıldığı görkemli bir yürüyüşle kutlandı.
Saat 14:00 de Frankfurter Tor da başlayan, çeşitli uluslarardan ve milliyetlerden kadınların katıldığı ve davul çalıp dans ettikleri yürüyüşte JİN, JİYAN , AZADİ sloganın sıkça atıldığı ve dünyanın bir çok yerinden feminist hareketlerin bütün renkleriyle katıldığı yürüyüşte daha çok İran rejimine değinilen konuşmalar eşliğinde devam etti.
konuşmacılar,sadece ataerkillige değil, ırkçılığa, emperyalizme ve sömürgecilige karşıda konuşmalar yaptılar.

AVUSTURYA

Avusturya ternitz bölgesinde Adkh (Ternitz)Mor kızıl kolektif. Ternitz Alevi dernegi kadin kollari birlikte organise ettiği 8 Mart Dünya emekçi kadınlar “Uluslararasi mücadele günü etkinliği başariyla gerçekleştirildi
Emekçi kadinlarimiz çoğunlukta olduğu etkinlik kadinin Rengi ve emeği olmadan bir dünyanın olmadiğin bir kez daha görmüş olduk .

Kadin yaşam özgürlük!
Jin jihan azadi!

Linz Bölgesinde 8.Mart kadın platformunun organize ettiği ADKH içinde olduğu 8.Marta
Volksgarten/ Musiktheater’de bir araya gelerek gerçekleştirildi alanda Adkh bildirileri alanda ve hemde yürüyüş güzergâhında dağıtıldı.
Yaklaşık 300.üzerinde kadınlar 8.Mart çoskulu solaganlarla zılgıtlarla sona erdirildi

VİYANADA 8.Mart BÜTÜN ERK EĞMEN SİSTEMİNE KARŞI.
8.Mart dünya emekci kadınlar gününde sabah saat 10.Onuncu viyanada yeni kadınla birlikte Adkh bildirileri hemde kurumumuzun içinde olduğu KOMintern Bildirilerini mağazalarda özelikle çalışan kadınlara vererek bu gün 8.Mart Dünya emekçi kadınlar günü kutlu olsun hemde 8.Mart’da kadın grevi olarak ilan edilmeli artık tam hak eşitliği çalışma saatlerinin kısaltması ücretin artırılması.
Sokakta dağıtık.
Ve Mariahilferde devam etiket.
Saat 15:00 komünist Sendikal inisiyatif.
Organize etiği Mitinge katıldık
Konuşmalar içerisinde bunlar yer aldı Dünya emekci kadınlar mücadele günü 1911’den itibaren, dünyanın her bir yerinde kadının baskı altında olmasına ve sömürülmesine karşı durma günüdür.Her 8. Mart’da ve yılın diğer günlerinde de altında olmasına ve sömürülmesine karşı durma günüdür.
Her 8.Mart ve yılın diğer günlerinde de kadının Toplum içindeki çalışma hayatında ki ve aile içindeki maruz kaldığı ayrımcılığa karşı gelmektedir Ataerkil sisteme son.
Daha iyi bir dünyada daha iyi bir yaşa için birlikte mücadele edelim Yaşasın 8.Mart Yaşasın enternasyonal kadın mücadelesi.
Jin Jiyan azadi.

Saat 8.3.saat 16:00
ECke Neubaugass/Mariahiferstraße.
FEMİNİST KADIN HAREKETİ enternasyonal organise ettiği 8.Mart’da bizde katıldık hem kendi bildirilerimizi dağıtık hemde içinde olduğumuz AKD bildirisi okundu müzik söylendi solaganlar atıldı Yaşasın enternasyonal kadın mücadelesi Jin jihan azadi.
Saat 18:00 Yppenplatz 16.viyanada 10.binlerce katıldığı ınternationaler eyleme katıldık solaganlar eşliğinde zılgıtlarla değişik giysiler değiş çalgılar 2 saat boyunca dur durmak bilmeyen kadınlar coşkulu solaganlarla zılgıtlarla Yaşasın 8.Mart kızıldır kızıl kalacak Yaşasın kadınların mücadele günü.
Kadın yaşam özgürlük.
Jin Jiyan azadi.

INNSBRUCK

INNSBRUCK’DA 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI!

İnnsbruck’da Kadın kurumlarının örgütlediği ve Demokratik kitle kurumlarininda katıldığı 8 Mart Dünya emekci Kadınlar gününe Binlerce kitle katılım sağladı. 8 Mart Çarşamba günü şehir merkezlerinde çeşitli stantlar açılarak kadınlar üzerindeki baskıları teşhir eden konuşmalar ve bildiriler dağıtıldı.
Avrupa Demokratik Kadın Hareketi de kendi pankart ve bayrakları ile yürüyüşdev yerini aldı. Yürüyüşe Genç kadın kitlesi yoğun bir katılım sağladı.

Akşam Saat 18.00 da kadın kurumları adına konuşmalar yapıldı sonrasında kitleler kortej oluşturarak yürüyüşe geçti. Şehrin işlek caddelerinden geçerek canlı ve coşkulu sloganlar atıldı yürüyüşde Jin jiyan Azadi- Hoch die internationale solidarität vb sloganlar atildi. Yürüyüş başladığı yere geldiğinde kurumlar adına konuşmalar yapılarak güçlü sloganlarla yürüyüşe son verildi.

STUTTGART

Stuttgart’ta kamu hizmetleri sendikası Ver.di ve kadın  örgütleri  8 Mart’ta bir araya geldi. Konuşmalarda artan fiyatlar, yüksek enflasyon ve sosyal hizmetlerde büyük personel kıtlığına dikkat çekildi. Ver.di, çalışanların artan kira, enerji ve gıda fiyatlarını ödeyebilmek, kendilerini ve ailelerini geçindirebilmek için acilen kamu çalışanlarının maaşlarını attırma ihtiyaçı olduğunu dile getirdi.

Ver.di sendikası 2,5 milyon kamu çalışanı için yüzde 10,5 % maaş artışı, ayda en az 500 €  talep ediyor. İş verenler Şubat sonunda olan ikinci tur müzakere görüşmesinde bu talebe yakın teklifte bulunmadı. Ver.di iş verenlerin tutumlarını provokasyon olarak değerlendiriyor. Bu tutuma karşı çogunlugu kadın olan hastahane ve kreş çalışanlarını gün boyu grev yapmaya çağırdı. Bu gün boyu süren grevler Mart ayı sonunda olan 3. müzakere görüşmesine kadar sürecek.

Çogunlugu kadın olan grevcilerle birlikte  saat 16:30 da miting ve sonrasında 7.000 civarında katılımın oldugu büyük bir yürüyüṣ gerçekleṣti. Bolca kadın dayanıṣmasını ve gücünü vurgulayan  ortak sloganlar atıldı. Ayrıca bitiṣ konuşmalarında Türkiye‘de depremde insanları doğal felaketin değil, hiç bir ṣekilde önlem almayan faşist AKPnin öldürdüğü dile getirildi ve bölgede insanların yaralarını sarmak için bağışlara ihtiyacın olduğu eklendi.

Share