. tarafından

17-18 Haziran’da ADKH 10. Kurultayımızda Buluşalım

Haziran 1, 2017 de ANASAYFA . tarafından

ADKH (01.06.2017)-  “EKİM DEVRİMİNİN 100.YILINDA KADIN MÜCADELESİNİN ÖZGÜNLÜĞÜ VE ZORUNLULUĞU, YA SOSYALİZM YA BARBARLIK”  şiarıyla gerçekleştireceğimiz  10.Kurultayımızda birleşelim, mücadele edelim.

10 yıl önce “Baskının ve zulmün olduğu her yerde isyan da vardır ve meşrudur” sözleriyle yola çıkan ADKH;  “Gökkubenin yarısı olan kadınlar dünyayı istiyor” perspektifi ile, kadın mücadelesini ilerleterek  günümüze geldi.

Sosyalizm ve kadın mücadelesinin ışığında ; 10.yılımızda,kadın mücadelesinin dünü,bugünü ve yarınını tartışmak istediğimiz bu kurultayımızda, sınıf bilinçli cins mücadelesiyle örgütlenerek özgürleşme anlayışını sizlerle buluşturmak istiyoruz.

Emperyalist-Kapitalist sömürü ağının tüm coğrafyalardaki yıkım ve zulüm politikalarının devam ettiği günümüzde, karanlığa ve geriye karşı aydınlığı ve ileriyi temsil eden sosyalizme sarılmak, tüm ezilen sınıf-ulus-inanç ve cinsler için daha da önemli hale gelmiştir. Sınıfsız-sınırsız topluma gidecek olan yolumuzun ilk durağı olan sosyalizmi, yüz elli yıllık tarihinden dersler çıkararak bilince çıkarmak ve o bayrağı daha yukarılara çıkarmak, biz ezilen kadınların kurtuluşu için bir elzemdir. Kadınlar olarak ; Paris Komünarlarından Ekim Devrimine ve günümüze kadar olan sosyalist deneyimler- sosyalizm ve kadın gibi konuları tartışıp daha da ileriye yükseltmek zorundayız.

ADKH kurucu yoldaşlarımızdan Berna Saygılı şahsında 17’lerin dağ patikalarına bıraktıkları o yalın ve bilge duruşlardan öğrenerek devam ettiriyoruz kadın mücadelemizi. 17 Haziran vesilesi ile daha da anlam bulan kurultayımız, tam da bu karanlık süreçte 17’lerin tükenmeyen kavga ısrarlarına sarılma zorunluluğundandır. Rosa’dan günümüze tarihi yazanlar, sözünü eyleme aktaran kadınlar oldular hep.

Haziran ayı vesilesi ile ;  Türkiye-K.Kürdistan 1971 devrimci çıkışına zemin hazırlayan, egemenlere karşı direnişe sarılan işçi sınıfının 1970 Haziran işçi mücadelesini bir kez daha selamlıyoruz. Ve onlarca yıl sonra 2013 te yine haziran ayında, mavi düşleri uğruna sokakları kuşatan, barikatlarda umudun ateşini tutuşturan, bir kez daha “Başka bir dünya mümkün” diyen Gezi Ayaklanmasını da anımsayarak, Gezi’nin ruhunu, Sur ve Cizre’nin kararlılığını tüm Ortadoğu coğrafyasına taşıyan kızıl fularlı güzel gülüşlü yoldaşımız Ayşe Deniz Karacagil’in bıraktğı yerden devam ediyoruz.

Kadın mücadelesinin mütevazi ve kararlı bir ayağı olan ADKH’yı daha da büyütmek, Avrupa başta olmak üzere tüm coğrafyalardaki kadın mücadelesini yükseltmek için, 17-18 Haziran 2017’de Almanya Köln’de yapacağımız 10.Kurultayımıza tüm yoldaş ve dostlarımızı davet ediyoruz.

Yaşasın Kadınların Birleşik Mücadelesi!
Rosa’dan Berna’ya , Berna’dan Deniz’e Sürüyor Bu Kavga!

                                                                                 AVRUPA DEMOKRATİK KADIN HAREKETİ

                                                                                                              1 Haziran 2017

 

 

Share
. tarafından

Hamburg’da ADKH 10.Kurultay Hazırlık Toplantısı Gerçekleştirildi

Haziran 12, 2017 de ANASAYFA . tarafından

HAMBURG(12.06.2017) – 17-18 Haziran tarihinde Köln’de gerçekleştirilecek olan ADKH 10.Kurultayının hazırlık kapsamında, Hamburg örgütlülüğü olarak bugün biraraya gelinerek kurultay hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. Belirlenen gündemler doğrultusunda ele alınan toplantıda esas olarak kurultayın siyasal taslağı tartışıldı.“Ekim Devriminin 100.Yılında Kadın Mücadelesinin Özgünlüğü ve Zorunluluğu,Ya Sosyalizm Ya Barbarlık” şiarıyla örgütlenen kurultayın sunumu okunarak, değerlendirmeler ve öneriler yapıldı. ADKH üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler, merkezi örgütlenmeyi kapsadığı gibi aynı zamanda bölge örgütlenmesinin ve bir yıllık faaliyetinin de muhasebe edilerek nasıl daha ileriye taşınacağı yönünde oldu.

Share