. tarafından

Yaşasın Enternasyonal Kadın Dayanışması

Kasım 3, 2019 de ANASAYFA . tarafından

12. Politik Kadın Konferansının ikinci gününe denk gelen dünya  Kobane ile dayanışma günü vesilesiyle kadın konseyi bir yürüyüş organize etti. Yürüyüşte kapitalist sistemin kadınlara uyguladığı yasalar ve politikalar teşhir edildi. Rojova ve Kobane ile dayanışma çağrısı yapılarak enternasyonalist örgütlü mücadelenin kadınların kazanımlarını güçlendirdiği vurgusu yapıldı. Yürüyüşe Courage, Yeni Kadın, MLPD, Avrupa Demokratik Kadın Hareketi (ADKH), Rojova ile dayanışma komitesi katıldı.

Yürüyüşten sonra yapılan mitingde İspanya, Nepal, Tunus ve Bangledeş’ten gelen eenternasyonel  delegeler kısa mesajlarını sunarak ülkelerinde sürdürülen mücadelenin, mücadele eden tüm kadınları güçlendirdiğini vurguladılar.

 

FullSizeRender

 

Share
. tarafından

ÜÇ GÜN SÜREN POLİTİK KADIN KONFERANSI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISINDA BULUNDU

Kasım 7, 2019 de ANASAYFA . tarafından


Beş yıl da bir yapılan 12. Politik Kadın Konferansı Almanya’nın Erfurt kentinde gerçekleştirildi. Üç gün boyunca çeşitli delegasyonların katıldığı ve 7 ayrı konu başlığının yer aldığı konferans canlı tartışmalara ev sahipliği yaptı.

1.gün yapılan açılış konuşmasının ardından sahneye davet edilen delegasyonlar kısa mesajlarını ilettiler. Konu forumlarının tanıtımının ardından forumlar başladı.
Forum başlıkları olarak; Emperyalizm, Kadın ve Çevre, Gençlik ve Eğitim, Gelecek Perspektifi ve Sosyalizm, Göç, sosyal ilerlemenin anasıdır, Sendikal Çalışmalarda Kadın, Sağcı hükümetlerin gelişimi, Aile ve diğer yaşam biçimleri üzerindeki etkileri anlatıldı.


Birinci günün sonunda yapılan enternasyonal kültürel etkinlik canlı bir atmosfer oluşturdu.
İkinci gün Ortadoğu işgaline ve Thüringen eyaletinde gelişen sağcı politikalara karşı bir yürüyüş düzenlendi. Şehir merkezinde biten yürüyüşe miting ile devam edildi. Miting de diğer ülkelerde gelen delegeler ve göçmenleri destekleyen kurum temsilcileri mesajlarını sundular.Öğleden sonra forumlara devam edildi. ADKH olarak kadının gelecek perspektifi forumunun ikinci bölümün de Rojova’da kadınların mücadelesiyle gerçekleşen demokratik devrimin kazanımları, kadınlar için yarattığı moral değerlerine dair sunum yapıldı. Sınıf eksenli sosyalist devrimlerden farkının da tartışıldığı Rojova devrimi kadınlar için güçlü bir değer, İŞİD barbarlığına karşı kazanılmış bir kadın zaferi olarak tanımlandı. DDR de ve sosyalist devrimler de kadınların kazanımlarının da tartışıldığı forum da kadınlar için sosyalist perspektifin tek alternatif olduğu vurgulandı.


“DÜNYA KADINLARI BİRLİKTE TARTIŞIYOR, MÜCADELE EDİYOR”

İki günlük tartışmaların ardından forum sonuçlarının kısa özeti katılımcılarla paylaşıldı. Nepal’de yapılan 2.Dünya Kadın Konferansının politik sonuçları sunulup tartışıldı. 2. Dünya kadın konferansında alınan karar doğrultusunda “Kadının Kurtuluşu Konferansı” Politik kadın konseyi tarafından 2018 yılında Hindistan’da yapıldı. Faaliyet raporu içinde konferansın sonuçları da paylaşıldı. Konferansın ana tartışma konularından biri olan geçmişin işçi hareketlerinin pozisyonu, bugüne evrilen kadın grevleri ve sonuçları; ikinci konu olarak savaşa karşı dünya barışı için sorumluluk almaya hazırız bildirgesi ve Akdeniz’de mültecilerin can güvenliğinin sağlanması için mücadele kararı alındığı belirtildi.


12. Kadın konferansının sonucunda ırkçılığa, özellikle Almanya’da gelişen sağcı politikalara karşı ortak mücadele kararı alınarak bir bildirge yayınlandı.

Politik Kadın Konseyi’nin örgütleyeceği Avrupa konferansı 2020’de Bosna Hersek’de, 3. Dünya Kadın Konferansı ise 2021 Eylül ayında Tunus’ta gerçekleştirileceğini ilan edildi. Yapılan seçimle 14 kişilik yeni konsey üyeleri seçiminin yanı sıra, genç kadınlar (13-18 yaş arası ) kadın mücadelesine duydukları ilgiyi belirterek, Rabell gençlik hareketi üyesi olduklarını ve Politik kadın konseyine de adaylıklarını açıkladılar.

Kasım 2019

AVRUPA DEMOKRATİK KADIN HAREKETİ

Share
. tarafından

Yaşam Hakkımız Için Sokaklardayız

Kasım 23, 2019 de ANASAYFA . tarafından


Kadına yönelik şiddet, toplumlarda eşitsizlik ve egemenlik ilişkiler ortaya çıkardıktan sonraki toplumlar tarihi boyunca hiç eksik olmadı.
Avrupa’da cadı avları, savaş, işgal dönemlerinde kadınlara kitlesel tecavüz ve kadının köle pazarında satılması Kadına yönelik şiddetin kapsamını tarihsel olarak göstermeye devam ediyor.
Kadına yönelik şiddet farklılıklar gösterse de dünyanın her ülkesinde yaşanmakta. Örneğin, Fransa ‘da 2019 yılında öldürülen kadın sayısının 101 ‘e ulaşması, Avusturya’da 2018 yılında 41 Kadının uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi, Almanya’da 364 kadının öldürülmek üzere saldırıya uğraması ve 141 Kadının hayatını kaybetmesi. BM’lerin son raporuna göre, her gün dünya genelinde 137 kadın partneri yada yakını tarafından öldürülüyor. Bununla birlikte, Ortadoğu da Ezidi, Kürt ve Arap kadınlarının mücadelesine tanık oluyoruz. Özgürlüğe giden yolda kadının örgütlü mücadelesi bizleri güçlendirirken, işgalci, çeteci iktidarların ve güçlerin de hedefi haline gelmekte. Ülkelerinden kaçmak zorunda olup deniz de ve göç yolunda yaşamlarını sürdürebilmek için bedenlerini satmak zorunda kalan, öldürülen ve boğulan bebek suretlerini gördük. Sokaklarda, dünyanın her yerinde eşit hak ve ücret için yürüyen kadınların uğradığı devlet şiddetini gördük.
Kadınlar dünyanın her tarafında ulusal, sınıfsal, cinsel sömürüye uğramaktadırlar. Bizleri yasaklarla, baskılarla sindiremezler. Yıllardır olduğu gibi yine sokaklardayız, yine dayanışmayla mücadelemizi büyütüyoruz. Her şeye ve her türlü baskıya, kadın düşmanı yasalara rağmen eşitlik ve özgürlük için direnen, üreten, itaat etmeyen ve mücadele eden kadınlar ve LGBTİ+ bireyleri var. Bizler bu kararlılıkla mücadelemize devam ediyoruz.
Biz kadınız, sokaklardayız, isyandayız. Evet, dünyayı istiyoruz ve dünyayı eşitlik ve özgürlük için değiştirmek istiyoruz. Bu alanları varlığımızla değiştireceğimizi ve terk etmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz.
Mirabel kardeşler kadının özgürlük mücadelesinde birer kelebek olarak simgelestiler.Unutmayalim ki kelebekler kanat çırparak yol alırlar. Yalnızca 25 Kasımlarda değil ,gün gün, her gün kanat çırptıkça özgürleşeceğiz….
ŞİDDETSİZ BAŞKA BİR DÜNYA MÜMKÜN

Kasım 2019

Share
. tarafından

Yaşam hakkımız için örgütlü mücadeleye, çünkü şiddetsiz başka bir dünya mümkün!

Kasım 26, 2019 de ANASAYFA . tarafından


ADKH ‘nın da içinde yer aldığı sol kadın örgütlerinin oluşumu olan Frauenbündnis Stuttgart (ADKH, Courage, Frauenkollektiv, MLPD, Yeni Kadın, YJK-E, Rahai Zan (İran kadın örgütü) Samstagsmütter, SKB,
Yaşanacak dünya Zusammen Kämpfen Stuttgart) 25 Kasım’da miting ve yürüyüş düzenledi.

Rotebühlplatz’da yapılan miting Yeni Kadin ve ADKH kadınlarının oluşturduğu koronun sunumuyla başlayıp, kurumların sunumları ve sloganlarla devam etti.
ADKH “yaşam hakkımız için örgütlü mücadeleye, çünkü şiddetsiz başka bir dünya mümkün!” ile konuşmasını sonlandırdı.
Etkinlik Stuttgartt’ın en işlek caddelerinden olan Theodor Heuss caddesi “yaşama tutkun kadınlar, mücadele eden kadınlardır gelin bu düzeni devirelim” ve “artık bir kadın daha eksilmeyeceğiz” sloganlarıyla yankılandı. 300 civarında olan katılımla soğuğa rağmen çok çoşkulu olan yürüyüş Stuttgart merkezi olan König caddesinde halaylarla son buldu.

IMG_4466

Share