. tarafından

Katliamlara Karşı Sesini Yükselt!

Kasım 1, 2022 de ANASAYFA . tarafından


30.10.2022 Tarihinde Viyana da yapılan eylem Avrupa Demokratik Kadın Hareketi, Radikal Linke,Kominter ve Yeni Kadın kurumlarının ortaklaştırması sonucu gerceklestirildi.Hiç bir kadın cinayetini cevapsız bırakmamak için yine yüksek sesle sokaklara çıktık. 365 günün hemen hemen her günü neredeyse kadın cinayetleri,taciz,tecavüz haberleri yayınlanmakta. Patriarkal kapitalist sistemin politikalarıyla yarattıkları barbarlığı, katliamları, kadınların örgütlü gücü durduracak diyen kadın örgütleri, Karlsplatz’da miting gerçekleştirdi.

Kurumlar tarafından yapılan açıklamalarda, özellikle Avusturya hükümetinin kadına yönelik artan şiddet ve katliamlara karşı sessiz kalmasını da protesto ettiler.

“Bizden bir kişi alırsan,hepimiz cevap veririz! ” motosuyla, mitingden sonra Kärntnerstrasse üzerinden Staphansplatz’a kadar yürüyüş yapılarak
Jin Jiyan azadi.
Kadın yaşam özgürlük.
Tek bir kişide kalsak mücadele devam.


Avrupa demokratik kadın hareketi Viyana.

Share
. tarafından

Avusturya Viyana ve Innsbruck da 25 Kasım etkinlikleri

Kasım 14, 2022 de ANASAYFA . tarafından

25 Kasım kadına yönelik şiddetle mücadele günü 12 Kasım 2022 Avusturya Viyan’ da Avrupa Demokratik Kadın Hareketi olarak olarak 13 Kasım 2022 Innsbruck’da
Avrupa Demokratik Kadın Hareketi ve Mor-kızıl kolektif le ortak hazırlanan bir etkinlikle karşılandı.

VİYANA

Dünyanın bütün coğrafyalarında kadına yönelik şiddetin artarak devam ettiği bir süreci yaşamaktayız.
Ataerkil erkek egemen zihniyet sahipleri ve eril devlet eliyle gerçekleşen kadına yönelik şiddetin karştı olarak dünyanın birçok yerinde kadınlar ayağa kalkarak isyan etmekteler kadına yönelik şiddet her ülkede farklılıklar göstersede şiddetin ve kadın üzerindeki baskıların kaynağı empeyalist-kapitalist,
feodal gerici sistemlerdir.
Özel mülkiyetin doğuşuyla şekillenen erk sistemi kadını köleleştirerek ikinci,üçüncü plana itmiştir.
İlk sınıflı toplumdan günümüze kadarda kadın egemen sınıfların gadrine,kırımına uğramıştır.iranda işkenceyle katledilen Mina Amini ve Nagihan Akarsel eril faşist devletler tarafından katledildiler avrupa ülkelerinde ve yaşadığımız avusturyada,da kadın cinayetlerine hergün bir yenisi ekleniyor kadınlar şiddet sarmalının içine çekilerek adeta boğulmak isteniyor.bizler emekçi kadınlar olarak her türlü baskı,şiddet ve sömürüye karşı örgütlenerek isyan ediyoruz.ve biliyoruzki özel mülkiyete dayalı sömürücü sistemler var olduğu sürece kadınların mücadeleside var olacaktır dünyanın bütün coğrafyalarındaki mücadeleci kadınları selamlıyoruz.bu vesileyle Avrupa demokratik kadın hareketi 25 kasım kadına yönelik şiddete karşı mücadele günü çalışmaları kapsamında viyanada düzenlediği etkinlikle yazar şair MUAZZEZ USLU AVCI’yı konuk etti,demoktarik haklar derneğinde yapılan etkinlik açılış konuşması ve 25 kasım bildirgesi okunarak başlandı konuk yazarın sunumuyla devam etti,tarihsel ve toplumsal süreçlerde kadına biçilen roller tüm sınıflı toplumlarda kadının durumuna ilişkin bakış açıları,açıklayıcı bir dille sunuldu buna yönelik sosyalistlerin meseleye nerden ve nasıl baktığı örnekler verilerek anlatıldı özellikle post modernist akımların marksist kuramı iğdiş ederek kültür ve sanat alanında bu tahribatı nasıl gerçekleştirdiği toplumsal yaşamın tüm alanlarına nasıl sirayet ettiği örneklerle açıklandı feminist mücadeleyle sosyalist kadınların mücadelesinde aynışılan ve ayrışan noktalar açıklanarak detaylı olarak irdelendi katılımcı kitlenin dikkatle izlediği sunum kitleden gelen sorulara cevap verilerek bitirildi ikinci bölümde müzikle devam ederek etkinlik sonlandırıldı.başarılı olarak geçen etkinliklerin bundan sonrada yapılması katılımcı kitlenin ortak talebiydi.
12 Kasım
Avrupa Demokratik Kadın Hareketi
Viyana

INNSBRUCK

1960 da Dominik Cumhuriyetindeki Trujillo diktatörlüğüne karşı özgürlük mücadelesi verdikleri için rejim tarafından kaçırılıp işkence ve tecavüz sonrası vahşice katledilen Mirabel kardeşler nezninde devrim mücadelesinde ölümsüzleşen tüm kadın yoldaşlarımız için saygı duruşu ile başladı.
25 Kasım Kadına Şidddetle Mücadele Günü, “Kadına Şiddetin” erkeğin kadına uyguladığı fiziki şiddetle başlayıp bitmediğini, sorunun sömürücü sistemlerin, binlerce yıla dayanan erkek egemen anlayışın, kadını da mülkiyetleştiren mülkiyetçi sistemlerin özünden geldiğini anladığımız, buna karşı savaştığımız, mücadeleyi büyüttüğümüz bir gündür.
Her gün dünyada 10 kadından 4’ü fiziksel şiddete maruz kalıyor. Her gün binlerce kadın katlediliyor. Dünyada 650 milyon kadın ve kız çocuğu 18 yaşından önce zorla evlendiriliyor. 120 milyon kız çocuğu zorla cinsel ilişkiye yönlendiriliyor. Yaşadığımız Avrupa’da her üç kadından biri 15 yaş ve sonrasında şiddet görüyor. Çalışan kadınların %70’i cinsel tacize uğruyor. Mülteci akınlarında %80 oranında kadınlar mağdur oluyor. Türkiye ve onun gibi ekonomik ve sosyal olarak geri kalmış toplumlarda bu oranlar daha yüksek olduğu gibi, kadına yönelik şiddetin görünmediği, açığa çıkmadığı bir tablo söz konusu olduğu vurgusunun yapıldığı bir sunum yapıldı. Birlikte güçlü olduğumuzu dün Polonya’da kürtaj sorununa karşı meydanlarda gösterdiğimizi, bugün birçok ülkede Mahsa Amini için, Nagihan Akarsel için sokaklara dökülerek gösterdik.
İran’da Molla rejiminin katlettiği Mahsa Amini’nin saçları özgürlük şiarlarımızda dalgalanmaya devam edecek.
Yine egemenlerin katlettiği Nagihan Akarsel’in bilinci, akademisyen, araştırmacı duruşu, kadınlara örnek olacak, kadınların isyanında yaşayacakları vurguladı.

Bugün en güzel şiardır emeğe sahip çıkmak ve emeği savunmak.! Bu noktada maden ocağında yitirdiklerimizi de isyanımızla özgürlük mücadelemizde yaşatacağız dediğimiz etkinliğimizde
Şair yazar Muazzez Uslu Avcı ile yapılan söyleşi ve ardından müzik dinletisinin olduğu program sunuldu. Yoğun bir kitle katılımıyla gerçekleşen programda kadın kurumlarının 25 Kasım bildirileri okundu ve ADKH VE ADHK nın bu yılki kampanya tanıtımı yapıldı.
13 Kasım 2022
Avrupa Demokratik Kadın Hareketi
Innsbruck

Share
. tarafından

BÜTÜN ERK-EGEMEN ŞİDDETİNİZE KARŞI İSYANDAYIZ. !!

Kasım 23, 2022 de ANASAYFA . tarafından


Direnişçi kadınlar yazdılar ; 25 Kasım gibi tarihi günleri. Dominique Cumhuriyetlerinde 1960 yılında diktatörlüğe başkaldırmıştı MİRABEL kardeşler.
Ve o günden beri bütün emekçi kadınların şiddete karşı Birlik-Mücadele ve Dayanışma günü olarak tarihe geçti..

Egemenler kendilerine karşı hiçbir direnişe tahammül etmedikleri gibi özellikle kadınların direnişine hiç tahammülleri yoktur. Haksızlıklar ve zorbalıklar üzerine kurulu olan her sistem iktidarını ayakta tutabilmek için her fırsatta şiddete başvurmuş, özellikle kadınlar sözkonusu olduğunda şiddetini kat-bekat artırmıştır.
Şiddet, hangi dönem ve kimin tarafından yapılırsa yapılsın ; her zaman çaresizliğin, çözümsüzlüğün ve acizliğin ürünü olarak ortaya çıkmıştır.

Ve kadınlara; dinin, devletin, gericiliğin, örf ve âdetlerin şiddeti her dönem pervasızca uygulanmıştır.
Kadının direnişine ve “Hayır!”ına, egemenler tahammül etmeseler de; kadınlar direnmeye ve “Hayır” demeye, isyanlarını yükseltmeye devam edecekler.
Ve geçmişten devralınan isyan bayrağı bugün gösteriyor ki; Kadınlar, “Birlikte Güçlüyüz” ve istersek, yaşamı yarattığımız gibi de, öznesi olarak değiştirebiliriz.

Birlikte güçlü olduğumuzu dün Polonya’da kürtaj sorununa karşı meydanlarda gösterdiğimizi, bugün birçok ülkede Mahsa Amini için, Nagihan Akarsel için sokaklara dökülerek gösterdik.

İran’da Molla rejiminin katlettiği Mahsa Amini’nin saçları özgürlük şiarlarımızda dalgalanmaya devam edecek.

Yine egemenlerin katlettiği Nagihan Akarsel’in bilinci, akademisyen, araştırmacı duruşu, kadınlara örnek olacak, kadınların isyanında yaşayacak.

Bugün en güzel şiardır emeğe sahip çıkmak ve emeği savunmak.! Bu noktada maden ocağında yitirdiklerimizi de isyanımızla özgürlük mücadelemizde yaşatacağız.

Değilmi ki; yaşamın rengini emeğiyle oluşturan kadınlar, başka bir dünyayı da yine emeğiyle mümkün kılacaklar.

Ve erk-egemen sistemin pervasızca saldırılarına karşı Enternasyonalle kurtulacak insanlık.

Mahsa Amini ve Nagihan Akarsel isyanımızdır. !
-Jin-Jiyan-Azadi.!
Kahrolsun faşizm, yaşasın Mücadelemiz .!

Avrupa Demokratik Kadın Hareketi

Share
. tarafından

ISYANIMIZI BÜYÜTMEK IÇIN ALANLARDAYIZ!

Kasım 27, 2022 de ANASAYFA . tarafından


PARIS
25 kasim Uluslararasi Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Günü olan
Fransa’da Paris başta olmak üzere birçok kente 25 Kasım yürüyüş gerçekleşti.
On bincelerce insanlar sokakları zap ettikler
Paris Republigue meydanlarında başlayan yürüyüş
çok sayıda sivil toplum kuruluşları kadın hareketleri sendikalar katıldı
Nation Meydanı’na doğru yapılan yürüyüş sırasında kadın-erkek eşitsizlik, cinsiyetçi ayrımcılığı kınandı.
Ve bir çok farklı danslar gösteri
kimi göstericiler dans ederek kadına yönelik şiddet ile cinsel suçlara karşı tepkilerini gösterdi.

MULHOUSE


Fransa’nın Mulhouse kentinde de kadına yönelik şiddet protesto edildi. 25 Kasım akşamı Park Salvator Meydanı’nda yüzlerce kadının bir araya gelmesiyle başlayan protestoda kadınlar önce bildirilerini okudular ve sonrasında her geçen gün artan taciz, tecavüz ve şiddete karşı sessiz kalmamamız gerektiğini , erk-egemen şiddetin her türlüsüne karşı kadınların her daim birlik ve beraberlik içinde olmaları, susmamaları ve mücadale etmeleri gerektiğini bildirdiler.
Mulhouse’da Avrupa Demokratik Kadın Hareketi, Kürt Kadın Hareketi , Alevi Kadınlar, Feminist Collectif 68 ve birçok genç oluşumla birlikte 18.00’da yürüyüşe geçildi. 25 Kasım 1960 yılında diktatörlüğe karşı başkaldıran Mirabel Kardeşlerin yaktığı isyan ateşini temsilen kadınlar yanan meşaleleri ile yürüdüler. Yürüyüş boyunca “Jin Jiyan Azadi ” coşkusu hakimdi. Yürüyüş boyunca birçok slogan atıldı ve kadına yönelik şiddete karşı ulusal mücadele gününde tüm kadınlar bir arada ve birbirlerine destek olduklarını gösterdiler. Yürüyüş etkin, olumlu ve coşkulu bir şekilde son buldu..
STUTTGART

Uluslarası Kadına yönelik şiddete karşı Stuttgart ta iki ayrı etkinlik oldu. 25.11.2022 bircok kadin örgütünden oluşan Aktion Frauen Platformu altında 600’e yakın bir kitle kadına yönelik şiddete karşı atılan sloganlarla, döviz ve pankartlarla büyük bir coşkuyla yürüdü.

Öldürülen kadınlar anısına bir dakikalık saygı duruşuyla, kadın kırımlarını durdurun çağrısıyla katedilmiş kadınlar için mum bırakıldı. Iran kadınlarının özgürlük mücadalesi ve kürt kadınlarının faşist Türk devletinin Kürdistan topraklarında bombalarla katledildigi öne çıkarıldı.

Farsça, ispanyolca ve almanca söylenilen şarkılarla da kadın direnişi, isyani „ vücudumdaki yaralardan çiçek açıyorum“ dillendirildi ve „tecavüzcü sensin“ diyerek sisteme işaret edildi.
26.11.2022 de Frauenkollektiv, İran kadınları, Mikrantifa, Pro choice, zusammen kämpfen ve ADKH tarınfandan Miting düzenlendi, bildiriler okundu, Almanya, Iran, Türkiye ve diger Ülkelerdeki kadın tecavüzlerine, şiddete ve katliamlara dikkat çekildi. Miting Ekim ayında 24 yaşında genç bir kadının evine giderken iki erkek tarafından tecavüze uğradığı Stuttgart Stöckach semtinde „birimize olan sadırı, hepimize saldırıdır” adı altında düzenlendi.
Kadınlara yönelik şiddetin artmakta olduğu ve kadın sığınma evlerinin yetersiz geldiği vurgusu yapıldı ve kadın haklarının gasplarına karşı örgütlü mücadeleye çağrı yapıldı. Başka bir dünyanın ancak kadın mücadelesiyle mümkün olabilecegi mesajı verildi.
Miting büyük ilgi gören İranlı kadınların özgürlük marşı ve yüze yakın kadının toplu halde Las tesis dans gösterisiyle son buldu.
26.11.2022

INNSBRUCK

Innsbruck’da Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde Yürüyüş Yapıldı!

Tüm dünyada olduğu gibi Avusturya’nın Innsbruck kentinde de 25 Kasım cuma günü ADKH (Avrupa Demokratik Kadın hareketi)’nin de içinde yer aldığı bölgede faaliyet gösteren kadın kurumlarından Tirol Demokratik Kadın Platformu ve AEP(Frauen Vernetzungsgruppe ) bir dizi etkinlikler düzenledi. Saat 15:00’da Annasäule de başlayan etkinliklerde şiddet gören, Katledilen kadınlara dikkat çekerek görsel çalışmalar yapıldı ve informasyon standı oluşturuldu .

YÜRÜYÜŞ YAPILDI!
Akşam saat 18:30’da toplanan kitle burada konuşmalar yaptı konuşmalarda şiddetin, baskının, eşitsizliğin ve savaşın kadınların yaşamlarını nasıl etkilediğini ve kadınların bunların karşısında nasıl mücadelelerle ayakta kalacakları üzerine konuşmalar yaparak mücadele vurgusu yapıldı. Konuşmalar sonrasında kitle şehrin işlek yerlerinden sloganlar zılgıtlar, müzik eşliğinde coşkulu yürüyüş yapıldı sloganlar da sık sık Jin, Jiyan, Azadi. Hoch die Internationale Solidarität, Yaşasın kadın dayanışması vb sloganlar atılarak bitiş alanında tüm katılımcılara teşekkür edilerek yürüyüş bitirildi.

VİYANA


25 Kasım kadına,şiddete karşı uluslararası mücadele gününde
Avusturya’nın baş kenti Viyana’da kadınlar her yıl olduğu gibi bu yıl da alanlardaydı. Avusturya Demokratik Kadın Hareketi’nin de ” Bizler çok iyi biliyoruz ki erk egemen sistem araştıran,  sorgulayan ve değiştirmek isteyen zihniyete düşman olduğu gibi, bunu kadınların yapmasına daha da tahammülsüzleşerek pervasızca saldırılarına devam etmektedir.
Ancak biz işçi ve emekçi kadınlar yaşamı vareden günümüzle;  öfkemizi kuşanarak yine tarihe yazdırdığımız gibi BIRLIK MÜCADELE VE DAYANIŞMA ısrarımızı daha güçlü haykıracağız…
Bu inanç ve coşkuyla tüm emekçi kadınları “Erk-egemen sistemin bütün şiddetine karşı isyandayız” demek için..
Bütün baskıcı ve bağnaz anlayışlara karşı sesimizi yükseltmek için..
Bütün ötekileştirmeye karşı “HAYIR!” ımızı yükseltmek için…
JİN, JİYAN AZADI !!! şiarıyla alanlarda buluşalım…
Çağrısıyla bir araya gelen kadinlar: Erk_egemen sistemi protesto ettiler. Kadın dayanışması ve mücadelesinin öneminin dile getirildiği konuşmalarda kapitalist,gerici sistemlere karşı mücadele verilmeden kadın özgürlükçü bir yaşamın inşa edilemeyeceği kadın kurumlarının ortak vurgusuydu.
İranda,Kürdistanda ve dünyanın bütün coğrafyalarındaki kadın direnişleri selamlanarak dayanışma çağrıları yapıldı.


Avrupa Demokratik Kadın Hareketinin 25 Kasıma yönelik almanca bildirisi alanda okunarak,dağıtıldı.
yürüyüş boyunca atılan sloganlarda mücadeleye ve örgütlenmeye çağrı vardı, bitiş noktasında iranlı kadınların MAHSA AMİNİ , NAGİHAN AKARSEL ve katledilen tüm kadınlar için söyledikleri türkülerle,marşlarla son buldu.
ADKH VİYANA
25 KASIM 2022

ISVICRE

Günlerdir ortadoğuda özelliklede Kürt bölgeleri işgalci faşistlerin saldırısıyla karşıkarşıyadır,Bu saldiralara karşi başta kadınlar olmak üzere binlerce halk sokaklarda isyanini direnişe çevirerek cevap oldu.
25 kasım uluslararası Kadına yönelik şidete karşı mücadele günü vesilesiyle isviçrenin Basel ve Zurich kentinde Binlerce kadın sokalardaydı.Zurichte Avrupa demokratik kadın hareketinin de içinde bulunduğu, Kürt kadın hareketi,Yeni kadın, Sosyalist kadınlar birliği,Lila Solidarität, isviçreli kadın kurumları ve adını sayamadığımiız birçok kadın kurumu renkleriyle sokaklardaydı.Hirschenplatzda başlıyan yürüyüş büyük bir çoşkuyla devam ederken belli noktalarda polis barikatiyla karşılandı. Barikatı açmayan polis, kadınlarin yürümesini engeliyemedi.Kadınlar farkli noktalardan “Jin jiyan azadi”slogannlarıyla hep bir ağızdan canli bir şekilde haykırarak devam etti. Yürüyüşün bir diğer geçis noktasi Zurich Hauptbahnof oldu.Zurich Hauptbahnofunda kadınların yürüyüşi trafikde aksaklıklara yol açarken sokakda yürüyüşü izleyen kitlede siloganlara katilarak destek verdi..Geç saatlere kadar süren yürüyüş Helvetia platza kadar devam etti,Eylem Helvetiya platzda siloganlar ve halaylar çekilerek son buldu.


FRANKURT

19 ve 25 Kasım tarihleri arasın da Avrupa’nın bir çok kentin de “erk egemen şiddete karşı isyandayız” diyen ADKH Frankfurt’ta Avrupa Kadın Dayanışmasının kadın bileşenleri ile birlikte yürüyüş düzenledi.

“ Kadınlar Yaşamı Savunuyor”, ”Jin Jiyan Azadi’”, “Jin Jiyanê Diparêzin” sloganıyla kitleye çağrı yapan YJK-E Hessen, Yeni Kadın, ADKH ve Women Defened Rojava Frankfurt ( Hbf ) anagarın önün de yürüyüşe başladı. Yürüyüşe Zora grubu da destek sundu. Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen coşkulu bir yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı için özgürlük talebin de bulunarak pankart açıldı. Yürüyüş esnasında devlet ve erkek şiddeti sonucu yaşamını yitiren kadınların fotoğrafları taşınarak bir gösteri yapıldı. “Hapishanelerde, sokakta mücadelenin tüm alanlarında katledilen kadınların mücadelesi mücadelemizdir “ denildi. Yürüyüş esnasın da kitlenin kalabalık olduğu çarşı da küçük bir gösteri yapıldı. Jina Amini ve Nagihan Akarsel yine hapishane de katledilen Garibe Gezer ve evin de katledilen Dilek Doğan, Paris te suikastle öldürülen Sakine Cansız ve mücadele eden kadınların hayatları okunarak ellerin de fotoğraflarla bir daire oluşturuldu. Mücadele çağrısı yapılıp Jin Jiyan Azadi pankartı açılıp zılgıtlarla, sloganlarla selamlandı. Kimyasal gaz kullanılarak katledilen gerillalar da anılarak, yapılan katliam kınandı.
25 Kasım’da genç öğrenci kadınların organize ettiği mitinge ADKH olarak destek sunduk. Aurora Frauenart, ZORA, Young Struggle, KF ve Yeni Kadın’ın Kadına yönelik şiddetle mücadele günü vesilesiyle” bir kişiye yapılan saldırı hepimize yapılmıştır, kadınlar savaşa, krize ve patriarkaya karşı mücadele ediyor” çağrısıyla çarşı merkezin de bir info. çadırı açıldı. Yapılan mitingin ardından yürüyüşü geçen genç kadın kitlesi renkli bir kortej oluşturdu. Genç kadınlar şiddete karşı mücadele çağrısı ile yürüyüşü sonlandırdı


HAMBURG

ADKH Hamburg örgütlenmesi olarak,25 Kasımdan önce geniş çaplı bir katılım ve propaganda
ile pankart, duvar gazetesi, afişleme yaparak hazırlandık.
25 kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele gününde, Avrupa Kadın
Dayanışması Bileşenleri ( ADKH,ROJBİN,YENİ KADIN,SKP) olarak, 1000’e yakın kadının
katılımıyla saat 18.00 de Dammtor da başladı.

Son yaşanan süreçlere ilişkin yoğun şekilde Jin , jiyan , Azadi sloganlarının yükseldiği, kadına
yönelik, egemen ve erkek şiddetini, kadın katliamlarını, İran’da devam eden
durumu,Rojava’yapılan saldırıyı protesto eden sloganlar eşliğinde, kurumların kendi
bildirilerinin okuduğu eylemimizi Feld stresse da tamamladık.

KÖLN


25 Kasım Kadına şiddet ve Enternasyonal bir gün olarak kadınlar her yıl oldugu gibi bu yılda sokaklardaydı bir çok kadın örgütünün de için de olduğu eylem Winerplatz başladı. Bu yıl Iranli ve Afgan kadın örgütleride kendilerine yapılan davet sonucu katılım sağladılar. Konuşmaların ardından Iranli Kadın Sanatçının da için de yer aldığı Kürtce türküler ,halay gösterileri yapıldı ve ardından yürüyüş başladı Kölnün işlek caddesinde Jin Jiyan Azadi ,Dünya Yerinde Oynar Kadınlar Özgür Olsa, vb.bir çok slogan lar atılarak tekrar başladığı yere gelinip orada sonlandırıldı 150 yakın kadın katılımcının olduğu gozlemlendi.

Avrupa Demokratik Kadın Hareketi

Share
. tarafından

Küreselleşme ve Kadın başlıklı panel başarıyla sonuçlandı.

Kasım 28, 2022 de ANASAYFA . tarafından

Panel Mirabel Kardeşler, Nagehan Akarsel ve Jina Amini şahsında tüm yitirilen kadınlar için saygı duruşuyla başladı.

Avrupa Demokratik Kadın Hareketi tarafından 25 Kasım Kadın Yönelik Şiddetle mücadele günü vesilesiyle düzenlenen Küreselleşme ve Kadın paneli Londra Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi’de gerçekleştirildi.

HDP-SMF ittifak milletvekili Dilşat Canbaz Kaya’nın konuşmacı olarak katıldığı panelde, kadın hareketinin genel mücadelesi ve bugün geldiği aşama ele alınarak, dünya çapında ve özel olarak da Orta-Doğu’da kadın mücadelesinin toplumu dönüştürmedeki önemli etkisi aktarıldı.
Dilşad Canbaz Kaya yaptığı konuşmada “Şiddet bütün argümanlarıyla hepimizi sarmış durumda ama en çokta kadınları. Hepimiz biliyoruz ki erkek devlet şiddetinin özelde de örgütlü kadına yönelik özel bir politikası var ama tam da bu politikaların karşısında İran, Rojova, Suriye ve Türkiye’de kadınlar sokaklarda direniyorlar. Topyekun saldırıya karşı topyekun bir direniş var ve bu direniş bizi güçlü tutuyor ve mücadele bizi ayakta tutuyor.” dedi.
Çeşitli soru ve yorumlara verilen cevaplardan sonra panel sonlandırıldı.

Share