. tarafından

NE İÇERDE NE DIŞARDA DİRENEN KADINI YENEMEYECEKSİNİZ!

Nisan 10, 2016 de ANASAYFA . tarafından

NE İÇERDE NE DIŞARDA DİRENEN KADINI YENEMEYECEKSİNİZ!

Kadınlar faşizme karşı her yerde direnmeye devam ediyorlar!
Tüm halka top yekün savaş açan, Kürdistan da her gün yeni katliamlar yapan faşist Akp hükümeti özellikle devrimci yurtsever kadınlara da her alanda pervasız saldırılarını sürdürüyor… Ve kadınlar faşizmin tüm saldırılarına karşı yaşamın her anında, her yerde, dağlarda, kentlerde, meydanlarda, sokaklarda, zindanlarda direnişi yükseltiyorlar!
Tekirdağ F Tipi Hapishanesi’ nde tek başına tecritte tutulan devrimci kadın tutsak Fadik Adıyaman ise tecrit işkencesine karşı bedenini siper etti… Bütün başvurularına hiç bir gerekçe sunulmadan red yanıtı verilen ve Tekirdağ F Tipi Hapishanesi’ nde tek başına tutulan Fadik Adıyaman bugün açlık grevinin 69. gününde. İki çocuk annesi 50 yaşında ki Fadik Adıyaman’ ın tek talebi Bakırköy Kapalı Hapishanesi’ ne kadın yoldaşlarının yanına sevk edilebilmek! Sadece bu yüzden 68 gündür açlık grevine de olan Adıyaman’ın sağlık durumu gün geçtikçe kötüye gitmektedir!
Tecrit tutsakları yalnızlaştırarak yok etmenin yöntemidir! Tecrit zindan içinde zindan yaratmaktır! Tecrit işkencedir! Fadik Adıyaman tek silahı olan bedenini açlığa yatırarak bu işkenceye direnmektir!
Bizler Demokratik Kadın Hareketi ve Avrupa Demokratik Kadın Hareketi olarak Fadik Adıyaman’ ın onurlu mücadelesini sahipleniyoruz… Fadik Adıyaman direnişiyle içerde dışarda faşizmin hedefi tüm kadınların sesi olmuştur… Bu ses bizim sesimizdir! Faşizm ne kadar saldırırsa sesimiz çığlığa dönüşüp o kadar yükselecektir!
Fadik Adıyaman’ın tecritine derhal son verilmeli, sevk talebi kabul edilmelidir!
Yaşasın Kadınların Onurlu Direnişi!
Yaşasın Devrimci Dayanışma!
Kahrolsun Faşizm!

Demokratik Kadın Hareketi
Avrupa Demokratik Kadın Hareketi!

Share
. tarafından

Almanya’da altı bin mülteci çocuk kayıp: İnsan kaçakçılarının elinde olabilirler

Nisan 11, 2016 de ANASAYFA . tarafından

Almanya İçişleri Bakanlığı verilerine göre, 2015 yılında Almanya’ya ulaşabilen mültecilerden sekiz bin altı çocuk ailesi ya da yakınları tarafından kayıp olarak bildirildi.

suriye-multeci-cocuk6

Afganistan, Suriye, Eritre, Fas ve Cezayir kökenli oldukları kaydedilen çocuklardan iki bin 171’sine ulaşılırken, beş bin 835 çocuktan ise haber alınamadı.

Fotoğraf: Reuters

Çocuklardan 555’inin ise 15 yaşın altında olduğu belirtildi. Çocukların nasıl kaybolduğu ve nerede olabilecekleri konusunda herhangi bir açıklama yapılmazken, muhalefet hükümeti sorumlu tuttu.

Yeşiller Partisi Sığınmacılar Sözcüsü Luise Amtsberg, beş bin 835 çocuğun kayıp olmasının hükümeti alarma geçirmemesini eleştirerek, bu çocukların suç çetelerinin eline düşebileceği hatta fuhuşa zorlanabileceklerini belirtti.

Mart ayı sonunda bir mektup yazan Avrupa Parlamentosu milletvekilleri de, kayıp sığınmacı çocukların fuhuş ya da organ mafyası başta olmak üzere, suç örgütlerinin eline düşmüş olabilecekleri uyarısında bulunmuştu.

Geçen yıl yaklaşık bir milyon kişi Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki savaş ve şiddetten kaçarak Avrupa’ya sığınmıştı.

Mülteci akışını durdurmayı hedefleyen Avrupa Birliği, Türkiye ile yaptığı ‘pazarlık’ ve anlaşma ile, 20 Mart itibariyle Ege denizi üzerinden Avrupa’ya ulaşan mültecileri Türkiye’ye geri gönderebiliyor. Ancak insan kaçakçılarının alternatif yollar geliştirdiklerine dair haberler de medyada yer almıştı.

Kaynak: www.diken.com.tr

Share
. tarafından

Unutturma Çabası Adalet Değil!

Nisan 11, 2016 de KÖŞE YAZARLARI . tarafından

Screenshot_2015-02-15-20-47-44-1

Özgecan Aslan’ ı katleden sapık barbar ve oğlunun yatakçısı baba Adana Kürkçükler Cezaevi’ nde kurşunlandı! Sapık katil öldü babası ağır yaralı!
İlk duyduğumuzda oh çektiren bir haber… Kendi şahsıma söylüyorum gebersin pislikler! Bunlar gibi dünyamızı karartan tüm zorba, sapık, barbar pislikler bizimle nefes alamasınlar… Gözlerim de Özgecan’ın kara bakışları! Ahhh dalından hoyratça koparılan taze bahar dalı!Vurulmuş katilin… Gebermiş işte umurumda bile değil!

Öbür yandan Kürkçükler gibi çok iyi denetlenen büyük bir hapishane de bu olay nasıl oldu? O silahlar içeri nasıl girdi öyle rahat ateşlendi? İşte burada aklıma gelen bu bir ‘toplumsal-ilahi adalet’ değil bizzat planlandı! Niyesi hiç zor değil… Hepimizi derinden sarsan sokaklara döken ve gündemden hiç düşmeyen bu olaydan; tecavüzcüleri koruyan, aklayan hatta meşrulaştırmaya uğraşan devlet rahatsızdı! Katili öldürerek dosyayı tümden kapatmak ve unutturmak istiyorlar… Zira ülkenin gündemi hep tecavüz ve hiç bir şekilde kıvıramadığı Özgecan katliamının özellikle kadınlarca hep sıcak tutulması işine gelmiyor… Alt tarafı milliyetçi, barbar, sapık bir katilden oldu ne olacak, sokaklar onlarla dolu değil mi!
Katili ölmüş olabilir, hatta darısı bütün tecavüzcü pisliklerin başına ama biz unutmayacağız! Barbar, sapık, katil, pislik düzenleri sürdükçe Özgecanlar hep olacaktır! Öldürdükleri Kürt kadın savaşçıları çırılçıplak soyup sokağa atan onlar değil mi? Ne farkları var Özgecan’ ın katilinden? Bir katil ölmüş yetmez tepede ki katilleri istiyoruz!

ÇİNGENE

Share
. tarafından

“Şiddetinize karşılık vereceğiz”

Nisan 12, 2016 de ANASAYFA . tarafından

İspanya’da binlerce kadın “Şiddetinize karşılık vereceğiz” diyerek sokağa çıktı, kadına yönelik cinsel saldırılara ve cinsiyet ayrımcılığı karşıtı hareketin suçlulaştırılmasına karşı yürüdü

image

İspanya’da 250 farklı örgütün desteklediği ve “Şiddetinize karşılık vereceğiz” sloganı altında 9 Nisan’da düzenlenen yürüyüşe binlerce kadın katıldı. Sabahın erken saatlerinde Vitoria sokaklarını dolduran feministler, “Şiddetinize karşılık vereceğiz” sloganı altında buluştu, Bilbao Meydanı’ndan Virgen Blanca’ya kadar yürüdü. Yürüyüşe Bask bölgesinin yanı sıra Tolosa, Durango ve Barcelona, Madrid gibi büyük şehirlerden de katılım sağlandı. Yürüyüşe İngiltere, Hollanda ve Latin Amerika ülkelerinden de destek verildi.

Kadınlar cinsel saldırılara, cinsiyet ayrımcılığı karşıtı hareketin suçlulaştırılmasına ve şiddetin toplumsal olarak teşvik edilmesine karşı yürüdüler. LAB Sendikası Genel Sekreteri Ainhoa Etxaide, “Biz kadınların özgür olmasını ve önleyici politikaların hayata geçmesini istiyoruz” dedi.

image

Eylem sırasında Vitoria sokaklarında 12 bin kişi yürürken, yürüyüşün çıkış noktası lezbiyen kadınlar, göçmenler, mülteciler gibi şiddete uğrayan kesimlerin durumuna dikkat çekmekti. Feminist hareket son dönemde Vitoria sokaklarında artan şoven şiddetin, yolculuklar ve konserler boyunca devam ettiğini belirtti.

 

 

kaynak; isyandayız.org

Share