. tarafından

SARAY’I OMUZ BAŞIMIZDA SAĞ OLARAK İSTİYORUZ!

Eylül 1, 2017 de ANASAYFA . tarafından

HABER MERKEZİ(01.09.2017)- Saray Güven için Frankfurt’ta  yarın devrimci-demokratik kurum ve kişiler tarafından eylem gerçekleştirilecek. Yapılacak eylemin çağrısı şu şekilde;

ÇAĞRI…DUYURU…

20 Ağustos’ta kaçırılan ve akıbetinden ciddi endişe duyduğumuz Saray GÜVEN’den hala bir haber yok.Frankfurt’ta yaşayan üç çocuk annesi,47 yaşındaki Dersimli Saray’ımızın akıbetini Frankfurt’ta çalışmalarını yürüten kadın kurum ve örgütleri olarak sormaya,Saray’ı bulana kadar haykırmaya devam ediyoruz,edeceğiz!
Saray’a ses ve çığlık olmak,sahiplenmek için tekrar bir araya geleceğimiz oturma eylemine SEN DE KATIL,GÜÇ VER,SARAY’A SAHİP ÇIK,BULUNMASINA OMUZ VER…!
Kayıplar Ölüme Dönüşmeden;
SARAY GÜVEN’LER İÇİN;
Hep birlikte ses olalım,
Çığlık olalım,
Haykıralım!
SARAY GÜVEN NEREDE?
SARAY’I OMUZ BAŞIMIZDA SAĞ OLARAK İSTİYORUZ!
TARİH:
02.09.2017(Cumartesi)
SAAT: 16.00-18.00 Arası
ADRES: Hauptwache/Frankfurt-Zeil
Share
. tarafından

YASTA DEĞİL İSYANDAYIZ!

Eylül 4, 2017 de ANASAYFA . tarafından

ADKH(02.09.2017) – Erkek şiddeti bir kadını daha aramızdan aldı. 20 Ağustos’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Saray Güven Darmstad yakınlarında bir ormanda ölü bulundu. Kadına yönelik şiddetin erkek egemen dünyamızda gün geçtikçe artmasına bir tane daha eklenmesidir Saray arkadaşımızın ölümü. Geldiğimiz coğrafyada bir ayda onlarca kadının öldürüldüğü gerçekliğini sürekli vurgularken, yaşadığımız Avrupa ülkelerinde de bu şiddetin aynı anlayışların ürünü olarak devam ettiğine tanık oluyoruz.

Her ne sebeple olursa olsun kadına yönelik şiddetin her türlüsünü reddediyoruz. Kadına düşman, kendisini erk-egemen zihniyetin tüm anlayışlarıyla donatmış bu kişiliklerin içinde bulundukları “ruh hali, hastalık” gibi gerekçeleri kabul etmiyoruz.

Avrupa Demokratik Kadın Hareketi olarak egemen gerici zihniyetten beslenen ve kadını hedefine alarak kadın kırımlarına sebep olan tüm bu şiddeti ve şiddeti yaratanların karşısında olacağız. Özel mülkiyet dünyasının ilişkileri içinde Saray Güven ne ilkti ne de son olacak. Ama bizler biliyoruz ki, kadınların ortak mücadelesi erkek şiddetiyle barışmayacak ve bu zihniyetlerin karşısında duracaktır.

-Kadına Yönelik Şiddete Hayır!

AVRUPA DEMOKRATİK KADIN HAREKETİ

Share
. tarafından

Saray Güven’in Katledilişi Protesto Edildi

Eylül 4, 2017 de ANASAYFA . tarafından

HABER MERKEZİ(04.09.2017) – 20 Ağustos’ta kaçırılan ve akibetine geçtiğimiz Cumartesi günü ulaşılan Saray Güven’in cansız bedeni ormanlık alanda bulundu. Kadın örgütlerinin Saray Güven’in bulunması amacıyla Cumartesi günü için organize edilen eyleme yakın saatlerde Saray Güven in kimliği tespit edildi. Aynı çalışma alanında bir başka kadının bedeni daha bulunduğu bilgisi polis tarafından verildi.Kadın kurumlarının yaptığı çağrı ile Frankfurt merkezinde Saray Güven in katliamı protesto edildi.Protesto gösterisinden sonra Saray’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunuldu. Saray Güven’in naaşı önümüzdeki günlerde memleketi Dersim Pülümür’e götürüleceği bilgisi verildi.

Saray Güven’in katliamı aynı zamanda Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde de protesto edildi.Almanya’nın Stutgart kentinde kadın kurumlarının acil çağrısıyla Cumartesi günü bir araya gelen kitle yapılan konuşmalarla eylem gerçekleştirdi. ADKH adına da yapılan konuşmada kurum açıklaması okunarak Saray Güvenin ölümü protesto edildi ve dünyanın herhangi bir yerinde özel mülkiyet ilişkilerinin ve erkek-egemen sistemin yarattığı bu tablo teşhir edilerek kadına yönelik şiddete karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Share
. tarafından

Nuriye ve Semih’ten çağrı: Duruşmamıza sizi bekliyoruz

Eylül 4, 2017 de ANASAYFA . tarafından


HABER MERKEZİ (04.09.2017)-
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için 180 gündür açlık grevinde olan eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, 14 Eylül’de yapılacak olan duruşmaları için tutsak bulundukları hapishaneden bir çağrı yaptı. Yapılan çağrıyı sizlerle paylaşıyoruz.

 

Sevgili Dostlarımız, Sevgili Halkımız,

100 günü aşkındır tutsağız. Direniş tüm baskılara, karalama kampanyalarına rağmen muktedirlerin riyakarlığı, depdebeli sözleri, büyük operasyonları karşısında açlığın olanca sadeliği, masumiyeti ve haklılığıyla kendi yolunda ilerliyor. 

14 Eylül’de bir mahkeme kuruluyor. Bu mahkemede bizi yargılayacaklarını söylüyorlar ama esas olarak yargılamak ve mahkum etmek istedikleri emekçilerin direnme hakkı, ekmek ve onur mücadelesidir. 

Biz orada olacak ve açlığın 190 gündür ısrarla anlattığını kelimelere dökeceğiz. Sözümüzü söyleyeceğiz.

Sizi de bekliyoruz. Çünkü bizi bu zalim hücrelerden çekip alacak olan bizim için mahkeme kuranların adaleti değil, sizin sahiplenmeniz olacak. 

Bunu çok iyi biliyoruz.

Canımız Türkiye ve dünya halkları, sadece bizim için değil, insan olmaktan kaynaklanan haklarımızı savunmak için, kamu emekçilerinin ekmek ve onur mücadelesinin yargılanamayacağını göstermek için, tüm yoksullar ve ezilenler için orada olmalısınız. 

Tecritte geçen 114 günden sonra fiziken aranızda olmak sizi, dostluğunuzu, yoldaşlığınızı daha yakından hissedeceğimiz için heyecanlıyız.

Görüşeceğiz!

Sevgi ve Bağlılıkla

Nuriye ve Semih

Share
. tarafından

10.Kurultay Öncesi, ADKH Bölge Toplantıları Gerçekleştiriliyor

Eylül 4, 2017 de ANASAYFA . tarafından

ADKH (04.09.2017) – Geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanan Avrupa Demokratik Kadın Hareketi 10.Kurultayı, her üyenin aynı zamanda delege olduğu tüzük gereğince salt çoğunluk sağlanamadığı için yapılamamıştı.Gerçekleştirilemeyen kurultayın gelen irade onayınca tartışma toplantısına çevrilmesinin ardından merkezi komisyon, örgütlü bulunduğu her bölgede toplantı yapma kararı almıştı. Alınan kararın ardından 2 Temmuz 2017 tarihinde Fransa’nın Mulhous bölgesindeki ADKH üyeleriyle ilk buluşma gerçekleştirilerek bölge toplantılarına start verilmiş oldu.

2-3 Eylül’de Viyana, Güney Almanya ve  NRW Bölgesinde üç Toplantı Gerçekleştirildi

Yaz döneminin bitmesiyle birlikte planlanan bölge toplantılarına kalınan yerden devam ediliyor. ADKH 9.Dönem Komisyonu olarak yapılan görevlendirme ve belirlenen gündemlerle bölgelerde gerçekleştirilen toplantılarda başta bu yılki kurultayın gerçekleştirilememe gerekçeleri sunularak buna bağlı olarak çözüme yönelik çeşitli tartışmalar yapıldı. ADKH nin üyelik ve delegelik anlayışının da anlatıldığı sunumlarda, örgütsel anlayışın yanı sıra kurultayın gündemini de içeren siyasal yöne de vurgu yapıldı. Aynı zamanda bölgelerin özgün durumlarının da konuşulduğu toplantılarda kadınlar mücadeleye dönük düşüncelerini de aktif olarak belirttiler. 2 Eylül tarihinde Almanya’da bir süredir kayıp olan Saray Güvenin katledilmesinin de protesto edildiği toplantıda kadınların yaşadığı şiddete dair sohbetler gerçekleştirilerek yaşamın her alanında mücadele vurgusu da yapıldı.

Yapılan planlamaya bağlı olarak önümüzdeki hafta ADKH olarak avrupanın örgütlü bulunulan birçok bölgesinde de kurultay hazırlık toplantıları yapılmaya devam edilecek. İkinci bir çağrıyla Almanya’nın Ludwigsburg kentinde yapılacak olan ADKH 10.Kurultayı 30 Eylül 1 Ekim 2017 tarihinde “Ekim devriminin 100.yılında Kadın mücadelesinin özgünlüğü ve zorunluluğu” şiarıyla gerçekleştirilecek.

Share
. tarafından

Saray Güven Düisburg’ta anıldı

Eylül 6, 2017 de ANASAYFA . tarafından

DUISBURG(06.09.2017)- Erk- egemen zihniyet  tarafından katledilen Saray Güven bugün Duisburgda yapılan bir eylemle anıldı.
Kürt kadın hareketinin organize ettiği anma eyleminde ADKH de yer alarak, kadına yönelik şiddetin her türlüsünü asla kabul etmeyeceğini dile getirdi. Yapılan açıklamada Saray Güven’in ölümüne  neden olan ve kadını hedef alan, erkek egemen dünyasına karşı mücadele edileceği bir kez daha haykırıldı.Almanca bildirilerinde okunduğu eyleme, sloganlarla son verildi.

Share
. tarafından

ADKH 9.Dönem Komisyonu Kurultay Hazırlık Toplantılarını Tamamladı

Eylül 12, 2017 de ANASAYFA . tarafından

HABER MERKEZİ (12.09.2017) – Avrupa Demokratik Kadın Hareketi , 30 Eylül-1 Ekim tarihinde Almanya’nın Ludwigsburg kentinde, “Ekim Devriminin 100.Yılında Kadın Mücadelesinin Özgünlüğü ve Zorunluluğu, Ya Sosyalizm Ya Barbarlık!” şiarıyla gerçekleştireceği 10.Kurultaya hazırlık kapsamında planladığı bölge toplantılarını  geçtiğimiz hafta sonu beş bölgede yaptığı buluşmalarla tamamladı.

Yeterli delege sayısına ulaşamadığından dolayı gerçekleşemeyen
10.kurultayın, ertelenen tarih itibariyle örgütlü bulunduğu bütün bölgelerde üyeleriyle biraraya gelerek ideolojik-politik-örgütsel tartışmalar yürütmeyi hedefleyen ADKH 9.Dönem Komisyonu, yapmış olduğu planlama kapsamında ilk hafta dört bölgede toplantılarını başlatarak ardından 9-10 Eylül’de de Fransa, İsviçre, Avusturya ve Almanya’nın Hamburg ve Frankfurt bölgelerinde toplantı gerçekleştirdi. Üyelik ve delegelik anlayışı başta olmak üzere kimi örgütsel sunum ve tartışmaların yanı sıra yapılan toplantılarda genel-güncel gelişmelerin ve kurultay siyasal gündeminin de tartışıldığı konuşmalar gerçekleştirildi.

ADKH’nin de dayandığı mücadele miraslarından Ekim Devrimi’nin deneyimleri ve öğretileri ışığında esas olarak 10.yılını geride bırakan kadın hareketinin dünden bugüne ideolojik-politik-örgütsel durumunun değerlendirileceği ADKH 10.Kurultayı 30Eylül-1 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

Share
. tarafından

Her Mevsim Direnen Güzel Anamız Kavga Saflarında, Sıkılı Yumruklarımızda Yaşayacak!

Eylül 22, 2017 de ANASAYFA . tarafından

ADKH(22.09.2017)- İşkence, teslimiyet ve direnişiyle unutulmayan Amed zindan direnişçilerinden, bir devrin geleneğinden olan Serdar Can’ın cenaze törenine katılan yine bir devrimciyi uğurlamak için katıldığı törende fenalaşan  Güzel Ana maalesef aramızdan ayrıldı.

Ömrü faşist baskılara karşı sokak eylemlerinde, hapishane kapılarında tutsak yakını, her cumartesi bir kayıp anasının omuzdaşı olarak geçti. Direncin sembolü oldu. Devrimci geleneğin Güzel annesi olmaya devam edecek.

Herkesin bir annesi vardır.Kimileri de var ki sadece kendi çocukları için değil; her direnişin, her devrimin annesidir. Ne yasalara ne de kutsal kitaplara hapsedilebilir.

Annelik, tıpkı Güzel Ana gibi, varlığını her direnişin içine katabilmek, her direnişte daha bir analaşmaktır. Güzel Ananın hayatı ve mücadelesi, kapitalizmin annelik rolünün devrimci bir değişimini ifade etmektedir.

Her mevsim direnen Güzel Annemiz kavga saflarımızda sıkılı yumruklarımızda yaşayacak. Sevgi ve saygıyla anıyoruz …

                                                                                 Avrupa Demokratik Kadın Hareketi

Share