. tarafından

Viyana da ADKH KOBANE Kurtuluş Gününü Selamladı!

Kasım 2, 2020 de ANASAYFA . tarafından

 


Devrimci ve demokratik kitle örgütlerin örgütlediği “Kobane Kurtuluşunu ve direnişini selamlıyoruz“ yürüyüşüne Avrupa Demokratik Kadın Hareketi kendi bayraklarıyla katılarak Kobane direnişini selamladı.

Altı yıl yıl önce İŞİD, Suriye’de küçük bir kasaba olan Kobani’ye saldırdı. Bu saldırı süresince yüz otuz gün bir savaş yaşandı. Kobani halkının İŞİD barbarlığına karşı kendini savunma ve direnmesine dünyanın birçok yerinden de destek geldi.
Direnişe büyük bir destek ve kamuoyu oluşunca sınırda bir insani yardım koridoru oldu; yaralıların tedavi edilmesi gibi destekler de sunuldu ve bu da tarihe “Kobani Direnişi“ not olarak düştü. 1 Kasım 2014 günü, kadim Orta Doğu halklarını bataklığa çevirmek isteyenlerin son maşalarından İŞİD ilk kez yenilme ve gerileme durumunu burada yaşadı. Büyük bir kadın düşmanı da olan İŞİD’e karşı kadınların direnişi, kadının eşitlik, özgürlük ve mücadele tarihinde de sembol oldu. İşte, bugün, o günün yıl dönümüdür yani “1 Kasım Dünya Kobani’yle Dayanışma Günü”dür. Eğer İŞİD Kobani’de başarılı olsaydı bugün Türkiye de dahil, dünyanın birçok merkezi İŞİD’in barbar yüzüyle karşı karşıya kalmaya devam edecekti.

IMG_2163
Kobane’deki direnişe destek vermek için aralarında Nobel Barış Ödülü sahibi, insan hakları savunucusu Adolfo Perez Esquivel ve Amerikalı filozof ve dilbillimci Prof. Noam Chomsky’nin de aralarında olduğu dünya çapında tanınan çok sayıda kişinin çağrısı ile 1 Kasım Dünya Kobane günü ilan edilmişti. Bu doğrultuda dünyanın her yerinde ezilenler, devrimciler, komunistler, Kadın örgütleri, Kürtler ve dostları 1 Kasım günü her alan kendi özgülüne göre Kobane günü olarak kutluyor.
Bugün dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi, Viyanada da 1 Kasım Kobane günü kutlandı. Saat 13 gibi, Viyana Resselpark’da bir araya gelen Kürdistanlılar, Avrupa Demokratik Kadın Hareketi, VTİD ve diğer dostları, günün önemi üzerine Almanca, Türkçe ve Kürdçe konuşmalar yapıldı. Ardından yürüyüşe geçilerek, sloganlar atıldı, açılan pankart ve yaplan coşkulu yürüyüşün ardından saat 16:30 gibi Hauptbahnhof’ta sonlandırıldı.

Share
. tarafından

“Kadın cinayetlerini ve her türlü faşizmi görmezden gelmeyeceğiz, sokakları terk etmeyeceğiz!”

Kasım 9, 2020 de ANASAYFA . tarafından


Bugün faşizm, savaş yöntemlerini farklı maskelerle gösteriyor. Değişmez yöntemi insanları korkutmak, korku yaratmak ve onları beklenmedik bir şekilde öldürmektir.
Bu da insanlarda sürekli bir korku psikolojisini uyandırır.

Viyana’da gerçekleştirilen saldırılarla faşizmin çirkin maskeleri bir kez daha gösterildi.Türk faşistlerinin 10. bölgede kadına yönelik şiddete karşı yapılan mitinglerinde “Boz Kurtlar” tarafından bölgede günler süren saldırıların ardından, Kürt siyasetçi ve bilim insanı Berivan Aslan’a (Yeşiller) yönelik saldırıların da planlandığı ortaya çıktı.

Avrupa Demokratik Kadın Hareketi’nin de bileşeni olduğu Avrupa Kadın Dayanışması ve Devrimci Güç Birliğinin yaptığı açıklamada “Biz kadınlar her gün şiddet, tecavüz ve cinayetle karşı karşıyayız! Korkmuyoruz! Tek bir adım bile atmıyoruz ve hiçbirimiz sokakları terk etmeyeceğiz!” diyerek mücadele de kararlı olduklarını söylediler.

Bu saldırıların ardından 50’ye yakın Türk faşisti bu kez de 10. bölgedeki Anton Kilisesi’ne saldırdı.Yapılan açıklamada; “bunlar tesadüf değil, münferit bir olay değil! Bunlar bize, tüm kadınlara ve anti-faşistlere yönelik planlı, organize faşist saldırılardır” denilerek, “Kadın cinayetlerini ve her türlü faşizmi görmezden gelmeyeceğiz, sokakları terk etmeyeceğiz!” çağrısı yapıldı.

IMG_2230

Share
. tarafından

SKB, ADKH ve Yeni Kadın tarafından 25 Kasım’a doğru giderken, ön çalışmalar yoğunlaştırıldı.

Kasım 11, 2020 de ANASAYFA . tarafından


Almanyanın Stuttgart kentinde  AKD bileşenlerinden SKB, ADKH ve Yeni Kadın tarafından 25 Kasım’a doğru giderken, ön çalışmalar  yoğunlaştırıldı.

“Kadın Şiddetine Son, Istanbul Sözleşmesi  Uygulansın, 25 Kasım’da  dünyanın her yerinde sokakta olacağız, Istanbul sözleşmesi hayat kurtarır, katledilen kadınlar isyanımızdır” gibi sloganlarla birçok yere afişleme yapıldı.

Sembolik olarak kırmızı kadın ayakkabıları da eylem  yerlerine bırakılarak  Stuttgart Kadın Platformunun “25 Kasım’da sokağa” şiarlı afişleme yapıldı.

Haziran ayında ayrılmak istediği eşi tarafından sokak ortasında katledilen Alye Sohojaye’nin katletildiği noktaya “bu şehirde kadınlar katlediliyor, susmayın” yazılı duvar afişlemesi yapıdı. Yakın yerde oturan Sohojaye’nin kızı eylem alanına gelerek  sözlü destek verdi kadınlara.

Göçmen olan  Alye Sahojaye’nin  kızı ayrıca kadın kurumlarına 4 Aralık’ta  görülecek olan  annesinin ilk mahkemesine dair bilgi verdi. Kadın kurumları 4 Aralık 2020’de  görülecek  mahkemeyi takip edeceklerini açıkladılar.


Share
. tarafından

Avusturya’da Ocak ayından bugüne 20 kadın öldürüldü

Kasım 13, 2020 de ANASAYFA . tarafından

Avusturya’da Ocak ayından bugüne  20 kadın öldürüldü.
13 Kasım günü Kadın cinayetlerini  protesto etmek için  bir miting gerçekleştirildi. ADKH’nın da içinde bulunduğu Anti- Faşist Faşistminist ve Avrupa kadın Dayanışması adına yapılan konuşmada “kadın cinayetleri son buluna kadar sokakları terk etmeyeceğiz” açıklamasında bulunuldu.  Sonrasında Kars plastan Mariya Theresinen-platz’a yürüyüşe başlandı. Eylem Maria Theresen platz’da sloganlarla son buldu.

Avrupa Kadın Dayanışması Viyana; yaptığı açıklamada, “ADK olarak kadın cinayetlerini kınıyor, mücadelemizin tek bir kadının bile katledilmediği güne kadar devam edeceğini belirtiyoruz.”

Susmuyoruz Korkmuyoruz İtaat Etmiyoruz!
ADKH VIYANA

Share
. tarafından

KADIN MÜCADELESİ YAŞATIR        

Kasım 22, 2020 de ANASAYFA . tarafından

                        

 

25 Kasım tarihi, Dominik’te eşitsizliğe, yoksulluğa, sömürüye, baskılara, faşist Toujila diktatörlüğüne  karşı mücadele eden, Mirabel kardeşlerin devlet güçlerince tecavüz edilerek katledildiği  gündür. Karayipli kadınların örgütlü militanlığı ile  bugüne kadar gelen bu tarih,  dayanışma ve mücadele  günü olarak kadının mücadele  tarihinde yerini almış oldu.

 Tarihin her döneminde kadınlara yönelik her türlü ayırımcılık, şiddet ve  istismar  sistematik bir devlet politikasına dönüşmüştür.

Erkeğin kadın üzerindeki hegemonyası yani ataerkilliğin  kapitalist sistemle bütünleşmesi kadın emeğine ve  bedenine yönelik tahakkümünü daha  da güçlendiriyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan  pandemi koşullarında kapitalizmin ekonomik ve sosyal alanlardaki yıkıcılığına eklenen  cinayetler, çocuk istismarı, LGBTİ+ bireylere fiziki ve kültürel saldırılar bu  buhrandan çıkış yollarının örgütlü mücadeleden geçtiğinin  bilincinde olduğumuzu özellikle vurguluyoruz. Yapılan istatistiklere bakıldığı zaman,  sorunun küreselleşmiş bir sistem sorunu ve aynı zaman da yaşam  hakkı sorununa dönüştüğü açık.  Her gün dünya genelinde yaklaşık 137 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü kayıtlara geçiyor. Bunlar kayıtlara geçen rakamlar. “Kaza” ile öldürülüp kayda geçmeyenleri bilmiyoruz. Yaşadığımız  Avrupa kıtası da  bu konudan malesef muaf değil. Basına yansıyan sonuçlara göre, Fransa’da 2019 itibariyle öldürülen kadın sayısı 130, Ocak ayından itibaren Avusturya’da 20, Almanya’da  bir yıl içinde 100 aşkın kadının eski eş yada sevgili tarafından öldürüldü.

Orta Amerika Ülkelerinde ve Türkiye de  bu sayılar daha da  fazla.   Şiddet ve ayrımcılık sıralamasında Türkiye ilk sırada geliyor. Bu kötü tabloya rağmen 11 Mayıs 2011 tarihinde imzalanan ve  2014’te de yürürlüğe giren İstanbul  sözleşmesi  kağıt üzerinde kaldı. Avrupa Konseyi  üyelerinin imzalamış olduğu bu sözleşme, LGBTİ, çocuklara ve kadına yönelik aile içi şiddeti azaltmak  amacı ile imzalandı. Ancak  imzalayan ülkeler bunu  pratikte uygulamadığı gibi, Polonya ve Türkiye imzalarını geri çekmeyi tartışmaya açtı, kimi Avrupa ülkesi de sözleşmeyi imzalamayı red etti. Devletler insanların yaşam hakkını garanti altına almak zorundadır. Ancak kadınların yaşam hakkı sorunu, devletlerin  bağımsız yargı, adalet ve hukuk sorununu açığa çıkarıyor. Öyle ki kadına şiddetin protesto  sembolü olan Las Tesis dansını yapan kadınlar, ve bunu haberleştiren  gazeteciler  Türkiye de tutuklandılar.

Bu yaşanılan zorluklar örgütlü kadın mücadelesinin önemini bizlere gösteriyor. Kadın mücadelesinin örgütlü güce nasıl dönüştüğünü Polonya’da Kürtajın yasaklanmasına verilen tepkiyle gördük. Sudan ‘da insanca yaşam koşulları, eşitlik ve özgürlük talebi kadınların “ Devrim devrim” sloganıyla sokağa yansıdı.  

Biz  örgütlü kadınlar olarak, yaşatılan haksızlıklara karşı, mücadelemizi büyütmek adına tüm kadınları  örgütlenmeye  ve dayanışmaya  çağırıyoruz. SEN SUSARSAN HERKES SUSAR!

Yaşadığımız pandemi koşullarında kısıtlı imkân ve olanaklara rağmen sesimizi, bulunduğumuz her ortamda   duyurmalıyız. Avrupa Demokratik Kadın Hareketi olarak yan yana  omuz   omuza   örgütlü bir çatı  olarak bütün dünya kadınlarının sesi olmak  adına sesleniyoruz:

25 Kasım Baskıya Zulme  karşı kadın dayanışmasıdır.

25 Kasım artı değer sömürüsüne karşı emeğine sahip çıkan kadınların tarihidir.

25 Kasım savaşa, militarizme ırkçılığa, cinsiyetçiliğe  karşı birlikte yaşama iradesidir.

Haydi kadınlar   Örgütlü  Mücadeleye…

Uluslararası İnsan Hakları Sözleşmesi Olan İstanbul Sözleşmesi Uygulansın!

İstanbul Sözleşmesi ve Mücadele Yaşatır!

 AVRUPA DEMOKRATİK KADIN HAREKETİ  

Share
. tarafından

Call of the world women ́s movement against violence against women and children

Kasım 22, 2020 de ANASAYFA . tarafından


World Women‘s Conference of grassroot women Continental coordinators
25.11.20
Call of the world women ́s movement against violence against women and children

Enough is enough! All over the world, women are rising up against the right-wing development of governments which goes hand in hand with increasing violence against women and children. World women denounce all forms of physical, psychological, social and structural violence, torture and feminicide.
In April 2020, we stated in the International Call and catalogue of demands to Governments:
“The Corona crisis reveals a systemic crisis. Capitalism is not able to provide us with a life in dignity” and “We do not agree with the way we are governed.” This is confirmed. The Corona crisis in combination with the world economic crisis has fundamental impacts on our lives:
• the system-inherent special oppression of women is intensifying; right-wing governments are demanding compulsory births while existing life is not protected.
• Patriarchal patterns of thought and behaviour, including fascist ideologies, degrade women to subordinates of men, promote sexism and violence
• Unemployment, lockdowns lead to poverty, hunger.
Women organise life under the most difficult conditions. They say:
“Greetings from Ecuador, the pandemic means double work for women, violence and feminicide have intensified. The government is breaking laws for workers and women”
“Greetings from Argentina, we are the vanguard in the fight against the pandemic and hunger, especially for women. Our CCC (Classist and Combatant Current) force serves more than 1400 soup kitchens throughout the country every day, for many of them perhaps the only meal of the day. We women continue our national campaign against violence against women and the presentation of the bill for free public hospitals”.
“Greetings from Peru, the number of pregnancies among girls and teenagers has increased, including abuse and maltreatment, even by their own parents. There is no clear law that interrupts these forced pregnancies because bad people in power rule through corruption and mismanagement. We, the Association of Fighting Women of Peru (Asociacio4 n de Mujeres Luchadoras del Peru) demand laws to protect their physical and mental integrity”.
“Greetings from Bosnia-Herzegovina, since the corona crisis many people have lost their jobs, the loss of livelihood increasingly leads to domestic violence. Women and children suffer.”
1
Song of South Africa against Apartheid from 1956

“Greetings from Asturias from the female miners (Mujeres de Carbon) Our full support and cooperation in the fight for freedom“!
“Greetings from India, the number of rapes and sexual violence against women has risen sharply during the pandemic, the economic situation is catastrophic. The government is presenting people with the choice between death by corona or death by starvation. AIRWO (All Indian Revolutionary Women) provides aid and organises struggles”.
“Greetings from Bangladesh, here there have been 1000 rapes in 9 months, 208 of them gang rapes. 68 girls were younger than 6 years, 139 girls between 7 and 12 years, 43 women were murdered. The Bangladesh Students Union (BSU) and the Garments Workers Trade Union organised an action week. The economic situation is bad and the women workers are not paid. We are fighting”.
“Greetings from Sri Lanka, especially poor families have no money, not enough food. The nutritional status of pregnant women and children is low, leading to a generation of sick children. Women are the most affected by the economic crisis. They are exposed to sexual harassment as well as domestic violence”. (vikalpani national women’s federation)
“Greetings from Uganda, in the face of lockdowns hunger is increasing and we have an incredible number of rapes and violence against women and girls. (Christian women’s movement).
“Greetings from Tunisia, here is the second wave of the corona pandemic. Thousands of people are affected because those responsible have not dealt with the situation adequately. Contraceptives, once distributed free of charge in rural areas, are no longer available. Abortion is now only available in some private clinics at very high prices. The health, economic, social and political conditions are catastrophic”. (Tunisian Women’s Committee and Saloua Guiga/WFK)
President Duterte/ Philippines is conducting an anti-communist hunt against progressive women. Her answer: “red lips instead of red line”. President Erdogan/ Turkey uses rape against Kurdish freedom fighters. Their answer: “We defend ourselves”, a campaign against violence. In Poland PiS party leader Kaczynski tightens the abortion law with the help of the constitutional court. The women’s answer: “We don’t go to work” and nationwide mass protests with more and more allies in the fight against the reactionary government policy.
The International Day for the Elimination of Violence against Women goes back to the Mirabal sisters, freedom fighters of the Dominican Republic, who were murdered by the fascist regime. The international militant women’s movement is in the tradition of the struggle for freedom. This includes openness for a liberated society and is incompatible with anti-communist agitation. The independent struggle for women’s liberation requires the solidarity of the women’s, youth and labour movement.
We welcome agreements outlawing violence and oppression of women such as the Istanbul Convention for countries of Europe, the Maputo Protocol for countries of Africa, the Inter-American Convention on the Prevention, Punishment and Combating of Violence against Women or the UN Convention on the Elimination of All Forms of Discrimination against Women. But we do not rely on them. The governments ratify – we act! We demand:
• Punishment of all who commit violence – the repeal of anti-women and discriminatory laws.
• Resignation of all responsible politicians.
• Safe and legal abortion – a hundred years ago, in 1920, the then socialist Soviet Union passed
the first law legalising abortion.
In the middle of the 21st century, the moment has come when women receive power and rights. International solidarity for women is more necessary than ever. Let us act together.
Organise yourself in the militant women’s movement in your country. We are not victims but actors of the future. Be part of it.
V.i.S.d.P. www.worldwomensconference.org

Share
. tarafından

LLAMAMIENTO DEL MOVIMIENTO DE MUJERES DEL MUNDO CONTRA LA VIOLENCIA QUE SUFREN MUJERES Y NIÑOS

Kasım 22, 2020 de ANASAYFA . tarafından

LLAMAMIENTO DEL MOVIMIENTO DE MUJERES DEL MUNDO CONTRA LA VIOLENCIA QUE SUFREN MUJERES Y NIÑOS


“Cuando golpeas a una mujer, golpeas una roca”1
¡Lucha contra el sexismo y la violación!
¡Basta es basta! En todo el mundo las mujeres se levantan contra el desarrollo derechista de los gobiernos, que va unida a una creciente violencia contra las mujeres y los nin# os. Las mujeres del mundo denuncian todas las formas fí’sicas, psí’quicas, sociales y estructurales de violencia, tortura y feminicidio.


En abril del 2020, en el Llamamiento Internacional y programa de reivindicaciones, hemos afirmado a los gobiernos: “La crisis del coronavirus manifiesta una crisis del sistema. El capitalismo no está en situación de hacer posible para nosotros una vida digna. … ¡no estamos de acuerdo en cómo estamos gobernadas!” Esto esta’ confirmado. La crisis del coronavirus en relacio’ n con la crisis
econo’ mica mundial tiene efectos fundamentales sobre nuestra vida:
● se refuerza la especial opresio’ n de la mujer inmanente al sistema; los gobiernos de derecha exigen que nazcan nin# os mientras la vida que ya existe no recibe ninguna proteccio’ n
● los modelos patriarcales de pensamiento y comportamiento, que llegan al extremo en las ideología’ s fascistoides, degradan a las mujeres hasta hacerlas su’ bditas del hombre y promueven el sexismo y la violencia
● desempleo y confinamientos llevan a la miseria y al hambre.
Las mujeres organizan la vida en las condiciones ma’ s difí’ciles. Ellas dicen:
“Saludos del Ecuador, la pandemia significa doble trabajo para las mujeres; la violencia y el feminicidio se han recrudecido. El gobierno esta’ violando las leyes respecto a las trabajadoras, trabajadores y mujeres”.
“Saludos de Argentina, en lo que a respecta a las mujeres somos la vanguardia en la batalla contra la pandemia y el hambre. Nuestros grupos CCC (Corriente Classista y Combativa) atienden diariamente ma’s de 1.400 comedores de beneficencia en todo el paí’s, para muchos esta comida es posiblemente la u’ nica en todo el dí’a. Nosotras las mujeres proseguimos nuestra campan# a nacional contra la violencia sobre las mujeres y en favor de la presentacio’ n del Proyecto de Ley sobre hospitales pu’ blicos gratuitos”.
“Saludos de Perú, el nu’ mero de embarazos en muchachas y jo’ venes ha crecido, así’ como el abuso y los malos tratos incluso por parte de los propios padres. No hay ninguna ley clara que permita interrumpir estos embarazos forzosos porque mandan los malos gobernantes a base de corrupcio’ n y mala gestio’ n. Nosotras, la Asociacio’ n de Mujeres Luchadoras del Peru’ , exigimos leyes para la proteccio’ n de su integridad fí’sica y mental.”
“Saludos de Bosnia-Herzegovina, desde la aparicio’ n del coronavirus muchas personas han perdido su trabajo, el empeoramiento de las condiciones de vida lleva crecientemente a la violencia dome’ stica que sufren las mujeres y los nin# os.”
1
Canción de protesta sudafricana de 1956 durante la lucha de las mujeres contra el apartheid

“Saludos de Asturias de las mujeres mineras (Mujeres del Carbo’ n): “nuestro total apoyo y nuestra colaboracio’ n en la lucha por la libertad.”
“Saludos de la India, el nu’ mero de violaciones y violencia sexual contra la mujer ha crecido claramente durante la pandemia., la situacio’ n econo’ mica es catastro’ fica. El gobierno empuja a las personas a elegir entre la muerte por la epidemia o la muerte por hambre. AIRWO (Mujeres revolucionarias Indias) presta ayuda y luchas organizadas.”
“Saludos de Blangladesh, en 9 meses aquí’ se han producido 1000 violaciones, de ellas 208 violacionesengrupo,68delasvioladaserannin#asmenoresde6an#os,139tenía’ nentre7y12an#os,43 mujeres fueron asesinadas. La Unio’ n de Estudiantes de Blangladesh (BSU) y el Sindicato de Trabajadoras Textiles (Garments Workers Trade Union) organizo’ una semana de acciones. La situacio’ n econo’ mica es mala, las trabajadoras no reciben su salario. Nosotras luchamos.”
“Saludos de Sri Lanka, las familias pobres no tienen dinero ni siquiera para comer. La situacio’ n de la alimentacio’ n de las embarazadas y los nin# os es í’nfima, lo que lleva a una generacio’ n de nin# os enfermos. Las mujeres son las ma’ s fuertemente afectadas por la crisis econo’ mica. Esta’ n expuestas al acoso sexual y tambie’n a la violencia dome’stica.” (Movimiento de las trabajadoras agríc’ olas)
“Saludos de Uganda, en relacio’ n con el confinamiento crece el hambre y tenemos un increí’ble nu’ mero de violaciones y violencias contra mujeres y muchachas.” (Movimiento cristiano de mujeres)
“Saludos de Túnez, aquí’ ha llegado la segunda ola de la pandemia del coronavirus. Miles de personas esta’ n afectadas porque los responsables de la situacio’ n no le han hecho frente adecuadamente. Ya no hay medios anticonceptivos, antes repartidos gratuitamente en zonas rurales. Abortar es so’ lo posible hoy en algunas clí’nicas privadas a muy alto coste. Las condiciones sanitarias, econo’ micas, sociales y polí’ticas son catastro’ ficas.” (Comite’ tunecino de mujeres y Saloua Guiga/CMM)
En Filipinas, el presidente Duterte dirige una verdadera persecución anticomunista contra las mujeres progresistas. Su respuesta: “labios rojos en lugar de lí’neas rojas”. En Turquía, el presidente Erdogan usa la violacio’ n contra las luchadoras kurdas que combaten por la libertad. Su respuesta: “Nos defendemos”, una campan# a contra la violencia. En Polonia, el jefe del partido PiS Kaczynski con ayuda del Tribunal Constitucional endurece la Ley del Aborto. La respuesta de las mujeres: “No vamos a trabajar” y protestas masivas por todo el paí’s con cada vez ma’ s aliados en la lucha contra la polí’tica reaccionaria del gobierno.
El Día contra la Violencia a las mujeres vuelve a recordar a las hermanas Mirabal, luchadoras por la libertad en la Repu’ blica Dominicana, asesinadas por el gobierno fascista. El movimiento combativo internacional de las mujeres sigue la tradicio’ n de la lucha por la libertad. Esto incluye la apertura a una sociedad liberada y es incompatible con el acoso anticomunista. La lucha independiente por la liberacio’ n de la mujer requiere la solidaridad de los movimientos de mujeres, jo’ venes y trabajadores.
Saludamos los acuerdo para proscribir la violencia y la opresio’ n de mujeres como la Convencio’ n de Estambul para los paí’ses de Europa, el Protocolo de Maputo para los paí’ses de AF frica, la Convencio’ n Interamericana para la prevencio’ n, castigo y lucha contra la violencia contra las mujeres o la Convencio’ n de la ONU para la eliminacio’ n de cualquier forma de discriminacio’ n de la mujer2. Pero no nos quedamos en esto. Los gobiernos ratifican – ¡nosotras actuamos! Y exigimos:
Castigo de todos los culpables – Retirada de leyes contrarias y discriminatorias respecto a las mujeres. Dimisión de todos los polí’ticos responsables.
Posibilidad segura y legal de abortar –hace cien an# os, en 1920, la entonces Unión Soviética socialista aprobo’ la primera ley que legalizaba el aborto. En pleno siglo XXI ha llegado el momento de que la mujer reciba poder y derechos. La solidaridad internacional de las mujeres es ma’s necesaria que nunca. Actuemos juntas.
Organízate en el movimiento combativo de mujeres de tu país.
No víctimas sino protagonistas del futuro, esto somos nosotras. Tú has de estar ahí.
2
Convention on the Elimination of All Forms of Discriminatin against Women (CEDAW)

Share
. tarafından

Appel du mouvement mondial des femmes contre la violence faite aux femmes et aux enfants

Kasım 22, 2020 de ANASAYFA . tarafından

Appel du mouvement mondial des femmes contre la violence faite aux femmes et aux enfants


Trop, c’est trop! Dans lé mondé éntiér, lés fémmés s’élévént contré la droitisation dés gouvérnéménts, qui va dé pair avéc la violéncé croissanté faité aux fémmés ét aux énfants. Lés fémmés du mouvémént mondial dénoncént touté formé dé violéncé, quéllé soit physiqué, psychiqué, socialé ou structuréllé,
tortionnairé ou féminicidé.

En Avril 2020, nous avons constaté dans l’Appel international et dans le programme de revendications adréssés aux gouvérnéménts: «La crise de Covid 19 révèle une crise du système. Le capitalisme n’est pas en mesure de nous permettre une vie dans la dignité humaine. Nous ne sommes pas d’accord sur la façon dont on règne sur nous!» Céla sé confirmé. En combinaison avéc la crisé économiqué mondialé, la crisé dé Covid 19 a dés éfféts fondaméntaux sur notré vié:
 L’oppréssion particuliéré dé la fémmé, inhérénté au systémé, s’aggravé; dés gouvérnéménts dé droité éxigént la contrainté dé portér l’énfant, alors qué lés viés éxistantés né sont pas proté gé és.
 Dés sché mas patriarchaux dé pénsé é ét dé comportémént allant jusqu’a dés idé ologiés fascisantés réduisént lés fémmés a dés é.trés soumisés a l’hommé ét favorisént lé séxismé ét la violéncé.
 Lé cho. magé ét lés confinéménts conduisént a la pauvrété ét a la faim.
Lés fémmés organisént la vié dans lés conditions lés plus difficilés. Ellés disént:
«Salutations d’Équateur. La pandémié signifié pour lés fémmés lé rédoublémént du travail; ét la violéncé ét lé féminicidé sé sont accéntués. Lé gouvérnémént énfréint lés lois qui sont én favéur dés travailléur.sé.s ét dés fémmés.
«Salutations d’Argentine. En cé qui concérné surtout lés fémmés, nous sommés l’avant-gardé dans la lutté contré la pandé mié ét contré la faim. Notré groupé CCC(courant classisté ét combatif ) approvisionné sért plus dé 1400 cuisinés dé la soupé populairé par jour dans tout lé pays, cé qui ést pour béaucoup péut-é.tré lé séul répas dé la journéé. Nous lés fémmés, continuons notré campagné nationalé contré la violéncé faité aux fémmés ét pout la proposition dé loi pour dés ho. pitaux publics ét gratuits.
«Salutations du Pérou. Lé nombré dé grosséssés dé pétités fillés ét d’adoléscéntés a augménté, ainsi qué d’abus ét dé maltraitancé, mé.mé par lés proprés parénts. Il n’y a pas dé loi bién définié qui intérrompt cés grosséssés forcé és, parcé qu’il y a dés dirigéants mé chants qui gouvérnént én s’appuyant sur la corruption ét la mauvaisé géstion. Nous, l’Association dés fémmés combativés du
1 chanson sud-africaine de protestation de 1956, la lutte des femmes contre l’apartheid

Pérou (Asociacion dé Mujérés Luchadoras dés Péru) réclamons dés lois protégéant léur intégrité physiqué ét méntalé.»
«Salutations dé Bosnie-Herzegowine. Dépuis la crisé dé Covid 19, béaucoup dé géns ont pérdu léur travail, lés cho. magés ét faillités éntraî.nént davantagé la violéncé doméstiqué. Lés fémmés ét lés énfants én souffrént.»
«Salutations dés travailleuses des mines de charbon (Mujérés dé Carbon) aux Asturies. Vous avéz notré pléin soutién ét notré collaboration dans la lutté pour la libérté!»
«Salutations d’Inde. Lé nombré dé viols ét d’actés dé violéncé séxuéllé contré lés fémmés a fortémént augménté péndant la pandémié; la situation économiqué ést catastrophiqué. Lé gouvérnémént n’offré aux géns lé choix qu’éntré la mort par Covid 19 ét la mort par la faim. AIRWO (All Indian Révolutionary Womén) apporté dé l’aidé ét organisé dés luttés.»
«Salutations du Bangladesh. Ici, il y a éu 1.000 viols én 9 mois, dont 208 viols colléctifs. Parmi éllés, 68 fillés dé moins dé 6 ans ét 139 fillés éntré 7 ét 12 ans. 43 fémmés ont été assassinéés. La Bangladésh Studénts Union [BSU) ét lé syndicat dés travailléusés du téxtilé (Garménts Workérs Tradé Union) ont organisé uné sémainé d’actions. La situation économiqué ést mauvaisé, lés travailléusés né réçoivént pas dé salairé. Nous nous battons.»
«Salutations dé Sri Lanka. Lés famillés trés pauvrés n’ont pas d’argént, pas asséz a mangér. L’état nutritionnél dés fémmés éncéintés ét dés énfants ést mauvais, cé qui éntraî.né uné génération d’énfants maladés. Lés fémmés sont lés plus touché és par la crisé é conomiqué. Ellés sont éxposé és au harcélémént séxuél ainsi qu’a la violéncé doméstiqué.» [Mouvémént dés ouvriérés agricolés] «Salutations d’Ouganda.» Facé au confinémént, la faim s’accéntué, ét nous avons un nombré incroyablé dé viols ét dé violéncés faités aux fémmés ét fillés». [Mouvémént chrétién dé fémmés] «Salutations dé Tunisie, Nous sommés dans la sécondé vagué dé la pandémié dé Covid 19. Dés milliérs dé géns sont touchés, parcé qué lés résponsablés n’ont pas géré la situation convénablémént. Lés pilulés dé contracéption qu’on distribuait avant gratuitémént dans lés régions ruralés, n’éxistént plus. L’avortémént n’ést plus possiblé qué dans quélqués cliniqués privéés ét a dés prix trés élévés. Lés conditions sanitairés, économiqués, socialés ét politiqués sont catastrophiqués.» [Comité dé fémmés tunisiénnés ét Saloua Guiga / Conféréncé mondialé dés fémmés].
M. Dutérté, Présidént dés Philippines, méné uné chasse collective contré lés fémmés progréssistés. Léur réponsé: «Au liéu dés lignés rougés, dés lévrés rougés.» M. Erdogan, Présidént dé la Turquie, émploié lé viol contré lés combattantés kurdés pour la libérté. Léur réponsé: «Nous nous déféndons» – uné campagné contré la violéncé. En Pologne, lé chéf du parti PiS, Kaczynski, éndurcit la loi contré l’avortémént a l’aidé dé la Cour Constitutionnéllé. La réponsé dés fémmés: «On né va pas au travail» ét dés protéstations massivés dans tout lé pays, avéc dé plus én plus d’alliés dans la lutté contré la politiqué réactionnairé du gouvérnémént».
La Journée contre la violence faite aux femmes rémonté aux sœurs Miabal, combattantés pour la libérté én Ré publiqué Dominicainé, qué lé ré gimé fascisté a fait assassinér. Lé mouvémént intérnational combatif sé situé dans la tradition dé la lutté pour la libérté. Céla impliqué l’ouvérturé d’ésprit pour uné société libéréé ét c’ést incompatiblé avéc la démagogié anticommunisté. La lutté autonomé pour la libération dé la fémmé réquiért l’alliancé éntré lés mouvéménts dés fémmés, dés jéunés ét dés travailléurs.
Nous saluons lés convéntions pour la proscription dé la violéncé ét dé l’oppréssion dé fémmés, téllé qué la Convéntion d’Istanbul pour lés pays d’Europé, lé Protocolé Maputo pour lés pays d’Afriqué, la Convéntion intéraméricainé pour prévénir, sanctionnér ét réprimér la violéncé faité aux fémmés, ou la Convéntion dé l’ONU pour l’élimination dé touté formé dé discrimination dés fémmés2. Mais nous né nous réposons pas sur céla. Lés gouvérnéménts ratifiént – nous agissons! Nous réclamons:
 Sanctions pour tous les coupables – Annulation dé lois misogynés ét discriminatoirés.
 Démission dé tous lés résponsablés politiqués.
 Des moyens sûrs et légaux d’avortement. En 1920, il y a 100 ans, l’Union soviétique alors
socialiste a adopté la prémiéré loi légalisant l’avortémént. Au cœur du 21é siéclé, lé momént ést vénu pour lés fémmés d’obténir du pouvoir ét dés droits. La solidarité intérnationalé dés fémmés ést plus qué jamais réquisé. Agissons énsémblé.
Adhéré au mouvémént combatif dés fémmés dé ton pays.
Nous ne sommes pas des victimes, mais des actrices de l’avenir. Sois des nôtres.
V.i.S.d.P. www.worldwoménsconféréncé.org

Share
. tarafından

Aufruf der Weltfrauenbewegung gegen Gewalt an Frauen und Kindern

Kasım 22, 2020 de ANASAYFA . tarafından

Aufruf der Weltfrauenbewegung gegen Gewalt an Frauen und Kindern

Genug ist genug! Weltweit erheben sich Frauen gegen die Rechtsentwicklung der Regierungen die einher geht mit wachsender Gewalt an Frauen und Kindern. Weltfrauen prangern alle Formen physischer, psychischer, sozialer und struktureller Gewalt, Folter und Feminizid an.


Im April 2020 haben wir im Internationalen Aufruf und Forderungsprogramm an die Regierungen festgestellt: „Die Coronakrise offenbart eine Systemkrise. Der Kapitalismus ist nicht in der Lage, uns ein menschenwürdiges Leben zu ermöglichen…..wir sind nicht einverstanden, wie wir regiert werden!“ Das bestatigt sich. Die Coronakrise in Verbindung mit der Weltwirtschaftskrise hat fundamentale Auswirkungen auf unser Leben:
 die systemimmanente besondere Unterdru ckung der Frau verscha rft sich; rechte Regierungen fordern Geburtenzwang wahrend existierendes Leben keinen Schutz erfahrt.
 patriarchale Denk- und Verhaltensmuster bis hin zu faschistoiden Ideologien degradieren Frauen zu Untertanen des Mannes, fo rdern Sexismus und Gewalt
 Arbeitslosigkeit, Lockdowns fu hren zu Armut, Hunger.
Frauen organisieren unter schwierigsten Bedingungen das Leben. Sie sagen:
„Gruße aus Ecuador, die Pandemie bedeutet Doppelarbeit fur Frauen, Gewalt und Feminizid habensichverscharft.DieRegierungbrichtGesetzefurArbeiterinnenundArbeiterund Frauen“ „Gru ße aus Argentinien, was besonders die Frauen betrifft sind wir die Vorhut im Kampf gegen die Pandemie und den Hunger. Unsere CCC-Truppe (Classist and Combatant Current) bedient taglich mehr als 1400 Suppenkuchen im ganzen Land, fur viele die vielleicht einzige Mahlzeit des Tages. Wir Frauen setzen unsere nationale Kampagne gegen Gewalt gegen Frauen und die Vorlage des Gesetzentwurfs fu r kostenlose o ffentliche Krankenha user fort“.
„Gru ße aus Peru, die Zahl von Schwangerschaften bei Ma dchen und Jugendlichen hat zugenommen, auch Missbrauch und Misshandlung, selbst durch die eigenen Eltern. Es gibt kein klares Gesetz, das diese erzwungenen Schwangerschaften unterbricht weil schlechte Machthaber durch Korruption und Misswirtschaft regieren. Wir, die Vereinigung der kampfenden Frauen von Peru (Asociacio@n de Mujeres Luchadoras del Peru) fordern Gesetze zum Schutz ihrer korperlichen und geistigen Unversehrtheit.“
„Gruße aus Bosnien-Herzegowina, seit der Coronakrise haben viele Menschen ihre Arbeit verloren, der Existenzverlust fu hrt vermehrt zu ha uslicher Gewalt. Frauen und Kindern leiden.“
1
südafrikanischesn Protestlied von 1956 Kampf der Frauen gg die Apartheid

Gru ße aus Asturien von den Bergarbeiterinnen (Mujeres de Carbon) „Unsere volle Unterstu tzung und Zusammenarbeit im Kampf fu r die Freiheit!“
„Gru ße aus Indien, die Zahl der Vergewaltigungen und sexueller Gewalt gegen Frauen ist in der Pandemie stark angestiegen, die wirtschaftliche Lage ist katastrophal. Die Regierung stellt die Menschen vor die Wahl zwischen Tod durch Corona oder Tod durch Hunger. AIRWO (All Indian Revolutionary Women) leistet Hilfe und organisiert Ka mpfe“.
„Gru ße aus Bangladesh, hier gab es in 9 Monate 1000 Vergewaltigungen, davon 208 Gang-Rapes. 68 Madchen waren junger als 6 Jahre, 139 Madchen zwischen 7 und 12 Jahren, 43 Frauen wurde ermordet. Die Bangladesh Students Union (BSU) und die Textilarbeiterinnengewerkschaft (Garments Workers Trade Union) organisierten eine Aktionswoche. Die wirtschaftliche Lage ist schlecht, die Arbeiterinnen bekommen keinen Lohn. Wir ka mpfen.“
„Gruße aus Sri Lanka, besonders arme Familien haben kein Geld, nicht genug zu essen. Der Ernahrungszustand von Schwangeren und Kindern ist niedrig was zu einer Generation von kranken Kindern fuhrt. Frauen sind von der Wirtschaftskrise am starksten betroffen. Sie sind sexueller Belastigung als auch hauslicher Gewalt ausgesetzt“. (Bewegung der LandarbeiterInnen) „Gruße aus Uganda, angesichts von Lockdowns nimmt der Hunger zu und wir haben eine unglaubliche Zahl von Vergewaltigung und Gewalt gegen Frauen und Madchen.“ (christliche Frauenbewegung).
„Gru ße aus Tunesien, hier ist die zweite Welle der Coronapandemie. Tausende von Menschen sind betroffen weil die Verantwortlichen die Situation nicht angemessen bewaltigt haben. Mittel zur Empfa ngnisverhu tung, fru her kostenlos in la ndlichen Gebieten verteilt, gibt es nicht mehr. Abtreibung ist heute nur noch in einigen Privatkliniken zu sehr hohen Preisen moglich. Die gesundheitlichen, wirtschaftlichen, sozialen und politischen Bedingungen sind katastrophal“. (tunesisches Frauenkomitee und Saloua Guiga/WFK)
Eine antikommunistische Hetzjagd betreibt Pra sident Duterte/ Philippinen gegen fortschrittliche Frauen. Ihre Antwort: „rote Lippen statt rote Linie“. Prasident Erdogan/ Türkei setzt Vergewaltigung gegen kurdische Freiheitskampferinnen ein. Ihre Antwort: „Wir verteidigen uns“, eine Kampagne gegen Gewalt. In Polen verscharft PiS- Parteichef Kaczynski mit Hilfe des Verfassungsgerichts das Abtreibungsgesetz. Die Antwort der Frauen: „Wir gehen nicht zur Arbeit“ und landesweite Massenproteste mit immer mehr Verbundeten im Kampf gegen die reaktionare Regierungspolitik.
Der Tag gegen Gewalt an Frauen geht zuru ck auf die Schwestern Mirabal, Freiheitska mpferinnen der Dominikanischen Republik, die das faschistische Regime ermorden ließ. Die internationale kampferische Frauenbewegung steht in der Tradition des Kampfes um Freiheit. Das schließt die Offenheit fur eine befreite Gesellschaft ein und ist unvereinbar mit antikommunistischer Hetze. Der eigenstandige Kampf um die Befreiung der Frau erfordert den Schulterschluss von Frauen- Jugend- und Arbeiterbewegung.
Wir begrußen Abkommen zur AJchtung von Gewalt und Unterdruckung von Frauen wie die Istanbul-Konvention fu r La nder Europas, das Maputo-Protokoll fu r La nder Afrikas, die Interamerikanische Konvention fur die Pravention, Bestrafung und Bekampfung von Gewalt gegen Frauen oder die UN-Konvention zur Beseitigung jeder Form von Diskriminierung der Frau2. Aber wir verlassen uns nicht darauf. Die Regierungen ratifizieren – wir handeln! Wir fordern: Bestrafung aller Täter – Rücknahme frauenfeindlicher und diskriminierender Gesetze. Rücktritt aller verantwortlichen Politiker.
Sichere und legale Abtreibungsmöglichkeit – vor hundert Jahren, 1920, verabschiedete die damals sozialistische Sowjetunion das erste Gesetz, das Abtreibung legalisierte. In der Mitte des 21. Jahrhunderts ist der Moment gekommen, in dem die Frauen Macht und Rechte erhalten. Die internationale Solidaritat der Frauen ist notwendiger denn je. Lasst uns gemeinsam handeln. Organisiere dich in der kämpferischen Frauenbewegung deines Landes.
Nicht Opfer sondern Akteurinnen der Zukunft – das sind wir. Sei dabei.
V.i.S.d.P. www.worldwomensconference.org
2 Convention on the Elimination of All Forms of Discrimination against Women, CEDAW

Share
. tarafından

Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddete karşı Dünya Kadın Hareketinin Çağrısı

Kasım 22, 2020 de ANASAYFA . tarafından

Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddete karşı Dünya Kadın Hareketinin Çağrısı


Yeter artık! Tüm dünyada kadınlar, kadınlara ve çocuklara yönelik artan şiddetle el ele giden hükümetlerin sağcı gelişimine karşı ayaklanıyor. Dünya kadınları her türlü fiziksel, psikolojik, sosyal ve yapısal şiddeti, işkenceyi ve kadın cinayetini kınamaktadır.

Nisan 2020’de Uluslararası Çağrı ve Hükümetlere taleplerimizde şunları belirtmiştik:
“Corona krizi sistemik bir krizi açığa çıkarıyor. Kapitalizm bize onurlu bir yaşam sağlayamaz” ve “Yönetilme şeklimize katılmıyoruz.” Bu onaylandı. Corona krizinin dünya ekonomik kriziyle birlikte yaşamlarımız üzerinde temel etkileri vardır:
• Kadınlara yönelik sistemin doğasında var olan özel baskı yoğunlaşıyor; sağcı hükümetler, mevcut yaşam korunmadığında zorunlu doğum talep ediyor.
• Faşist ideolojiler de dahil olmak üzere ataerkil düşünce ve davranış kalıpları, kadınları erkeklerin astlarına indirgiyor, cinsiyetçiliği ve şiddeti teşvik ediyor
• İşsizlik, kilitlenmeler yoksulluğa ve açlığa neden olur.
Kadınlar, yaşamı en zor koşullarda düzenler. Onlar söylüyor:
“Ekvador’dan selamlar, pandemi kadınlar için çifte çalışma anlamına geliyor, şiddet ve kadın cinayetleri yoğunlaştı. Hükümet, işçiler ve kadınlar için yasaları çiğniyor”
“Arjantin’den selamlar, pandemi ve açlıkla mücadelede öncüyüz, özellikle kadınlar için. Classist and Combatant Current (Sınıfçı ve Savaşçı Akım) gücümüz, her gün ülke genelinde 1400’den fazla çorba mutfağına hizmet ediyor, bunların çoğu için belki de bu çorba Günün tek yemeği. Kadına yönelik şiddete karşı ulusal kampanyamıza ve ücretsiz kamu hastaneleri tasarısının sunumuna kadınlar devam ediyor .
“Peru’dan selamlar, kız ve ergenler arasında kendi ebeveynleri tarafından bile istismar ve kötü muamele de dahil olmak üzere hamilelik sayısı arttı. Bu zorla gebelikleri kesintiye uğratan net bir yasa yok çünkü iktidardakiler yolsuzluk ve kötü yönetim yoluyla yönetiyor. Peru Savaşan Kadınlar Derneği (Asociacion de Mujeres Luchadoras del Peru) onların fiziksel ve zihinsel bütünlüklerini korumak için yasalar talep ediyor “.
“Bosna-Hersek’ten selamlar, korona krizinden bu yana birçok insan işini kaybetti, geçim kaynaklarının kaybı giderek aile içi şiddete yol açıyor. Kadınlar ve çocuklar acı çekiyor.”
“Kadın madencilerden (Mujeres de Carbon) Asturias’tan selamlar Özgürlük mücadelesine tam desteğimiz ve işbirliğimiz yolluyoruz”!
“Hindistan’dan selamlar, salgın sırasında kadınlara yönelik tecavüzlerin ve cinsel şiddetin sayısı keskin bir şekilde arttı, ekonomik durum felaket. Hükümet, insanlara korona ile ölüm veya açlıktan ölüm arasında bir seçim sunuyor. AIRWO (All Indian Revolutionary Women ) yardım sağlıyor ve mücadeleleri organize ediyor “.
“Bangladeş’ten selamlar, 9 ayda 208’i toplu tecavüz olmak üzere 1000 tecavüz oldu. 68 kız 6 yaşından küçük, 139 kız 7-12 yaş, 43 kadın öldürüldü. Bangladeş Öğrenci Birliği (BSU) ve Hazır Giyim İşçileri Sendikası bir eylem haftası düzenledi. Ekonomik durum kötü ve kadın işçilere ücret ödenmiyor. Mücadele ediyoruz “.
“Sri Lanka’dan selamlar, özellikle fakir ailelerin parası yok, yeterli yiyeceği yok. Hamile kadınların ve çocukların beslenme durumu düşük, bu da bir nesil hasta çocuklara yol açıyor. Ekonomik krizden en çok kadınlar etkileniyor. Kadınlar cinsel tacizin yanı sıra aile içi şiddete de maruz kalıyorlar”. (vikalpani ulusal kadın federasyonu)
“Uganda’dan selamlar,kapanmalar karşısında açlık artıyor ve kadınlara ve kızlara karşı inanılmaz sayıda tecavüz ve şiddet görüyoruz. (Hıristiyan kadın hareketi).
“Tunus’tan selamlar, işte korona salgınının ikinci dalgası. Sorumlular durumla yeterince ilgilenmediği için binlerce insan etkilendi. Kırsal alanlarda ücretsiz olarak dağıtılan doğum kontrol hapları artık mevcut değil. Kürtaj artık sadece bazı özel kliniklerde çok yüksek fiyatlarla mevcut. Sağlık, ekonomik, sosyal ve politik koşullar felaket bir durumda “. (Tunus Kadın Komitesi ve Saloua Guiga / WFK)
Başkan Duterte / Filipinler, ilerici kadınlara karşı anti-komünist bir av yürütüyor. Cevabı: “kırmızı çizgi yerine kırmızı dudaklar”. Cumhurbaşkanı Erdoğan / Türkiye Kürt özgürlük savaşçılarına tecavüz ediyor. Cevapları: “Kendimizi savunuyoruz”, şiddete karşı bir kampanya. Polonya’da PiS parti lideri Kaczynski, anayasa mahkemesinin yardımıyla kürtaj yasasını sıkılaştırdı. Kadınların cevabı: “İşe gitmiyoruz” ve gerici hükümet politikasına karşı mücadelede giderek daha fazla müttefikle ülke çapında kitlesel protestolar.
Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü, Dominik Cumhuriyeti’nin faşist rejim tarafından öldürülen özgürlük savaşçıları Mirabal kardeşlere kadar uzanıyor. Uluslararası militan kadın hareketi, özgürlük mücadelesi geleneğindendir. Bu, özgürleşmiş bir toplum için açıklığı içerir ve anti-komünist ajitasyonla bağdaşmaz. Kadın özgürlüğü için bağımsız mücadele, kadın, gençlik ve işçi hareketinin dayanışmasını gerektirir.
Avrupa ülkeleri için İstanbul Sözleşmesi, Afrika ülkeleri için Maputo Protokolü, Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi, Cezalandırılması ve Mücadelesine İlişkin Amerikalılar Arası Sözleşme veya BM’nin Kadına Yönelik Her Türlü Şiddetin Ortadan Kaldırılmasına İlişkin BM Sözleşmesi gibi kadına yönelik şiddeti, ayrımcılığı ve baskıyı yasadışı ilan eden anlaşmaları memnuniyetle karşılıyoruz. Ama biz onlara güvenmiyoruz. Hükümetler onaylıyor – biz harekete geçiyoruz! Talep ediyoruz:
• Şiddet uygulayan herkesin cezalandırılması – kadın karşıtı yasaların ve ayrımcı yasaların yürürlükten kaldırılması.
• Sorumlu tüm politikacıların istifası.
• Güvenli ve yasal kürtaj – yüz yıl önce, 1920’de o zamanki Sosyalist Sovyetler Birliğin de geçen
kürtajı yasallaştıran ilk yasa.
21. yüzyılın ortalarında, kadınların güç ve haklara kavuştuğu an geldi. Kadınlar için uluslararası dayanışma her zamankinden daha gerekli. Birlikte hareket edelim.
Kendinizi ülkenizdeki militan kadın hareketinde örgütleyin. Biz kurban değiliz, geleceğin oyuncularıyız. Bunun bir parçası olun.

Share
. tarafından

Fransa’nın Mulhouse kentinde; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü”

Kasım 23, 2020 de ANASAYFA . tarafından


Fransa’nın Mulhouse kentinde; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” dolayısıyla bir protesto eylemi gerçekleştirildi. Gösteriye toplam 12 kurumun COVID-19 dan dolayı kısıtlı üye sayısıyla katılım sağlandı.
Özellikle Ocak 2020’den beri gerek Fransa’da gerekse de Türkiye’de kadın ölümlerinin artışına dikkat çekildi. Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleye ivme kazandırılması vurgusu yapıldı. Sloganlar atılıp, ortak bildiri okunduktan sonra; var olan farklı kadınların yere yatmasıyla çizilen bedenlerin içine ülke’nin adı ve ocak 2020’den bu güne öldürülen kadın sayıları yazıldı. 

Şu sloganlar atıldı: 

Tüm şiddete ve kadın cinayetlerine karşı mücadelemizi yükseltiyoruz! 

Bizler sessizlerin çığlığı olacağız! 

So so solidarite evec les femmes du monde entier ! 

„Yaşasın dünya kadın dayanışması“! ve buna benzer Küçük dövizlerde yazılan kısa solganlar da farklı ve dikkat çekiciydi. Daha sonra basın açıklamasıyla, verilen kısa sürede  ortak iki enternasyonal marşlarla  ve solganlarla coşkulu bir şekilde eylem sonlandırıldı.  

Katılan grup ve kurumlar: Alevi Dernekleri, Kürt Toplum Merkezi, Acotf ADKH üyeleri, Planin familiale’Anti capitalisteler, CGT, féministe gruplar, LGBTI, Ligue Droits d’homme, İnsan Hakları Kurumu, Sosyalist Partiden kadınlar, bireysel olarak da, çok farklı kadınların katıldığı görüldü.

Share
. tarafından

“KADIN MÜCADELESİ YAŞATIR” ADKH’NİN 25 KASIM EYLEMLERİ

Kasım 26, 2020 de ANASAYFA . tarafından

Pandemi kısıtlılığı içinde Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bir çok kadın örgütü tarafından “25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı mücadele günü” dolayısıyla Kadına karşı uygulanan her türlü şiddet protesto edilerek mücadele ve dayanışma çağrısı yapıldı ve Avrupa Demokratik Kadın Hareketi de ,“Kadın Mücadelesi Yaşatır” çağrısıyla yapılan mitinglerde yerini aldı.

Avrupa’da son dönemde artan kadın cinayetlerine dikkat çekerek, mücadele çağrısı yapan ADKH; “ tüm kısıtlamalara rağmen kadın mücadelesini sokağa yansıtacağını” belirterek örgütlü olduğu ülke ve eyaletlerde Kadın platformları içinde mitinglere dahil oldu. Hem Avrupa Kadın Dayanışması hem de Enternasyonal Birlik (İnternationalistisches Bündnis) içinde yer alan ADKH; ortak mücadeleyi güçlendirmek, kadının mücadele alanını genişletmek perspektifiyle hareket etmeye çalışıyor. Enternasyonal kadın  mücadelesini kıtalar arası örgütlemeye çalışan Politik Kadın Konferansı ile de birlikte 25 Kasım‘a dair ortak tavır belirleyerek sosyal Medyada paylaşım yaptı.

ADKH 25 Kasım etkinlikleri;

Almanya:

Frankfurt

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde kadın  örgütleri Frankfurt’ta alanlardaydı.

Aralarında ADKH’nin de bulunduğu çok sayıda kadın örgütlerinin ortak çağrısıyla Frankfurt Alter Oper de bir araya gelen kadınlar, yapılan saygı duruşunun ardından, kadına yönelik her türlü erkek şiddetine ve erkek egemen sisteme karşı yürüyüşe geçti. Kadının rengini, sesini ve sözünü pankartlara ve sloganlarına çeşitli dilerde yansıtan kadınlar, eylem boyunca kadına yönelik şiddeti öfkeyle protesto ettiler. Yürüyüş boyunca bir çok  alanda konuşmalar yapan kadınlar, daha sonra miting alanına vararak burada kadın örgütleri adına   konuşmalarını yaparak eylemlerini sonlandırdılar.

Köln

Köln: ADKH, Courage, Kadın Gözüyle, Frauen Streik, Yeni Kadın, Zora, TJKE’nin oluşturduğu kadın platformu Köln Roncalliplatz bir araya geldiler. Yapılan konuşmalarda;  şu anda dünya geneline hakim olan pandemiyle kadınlara dönük ayrımcılığa, şiddetin artışına, siyasi/yaşam tarzına yansıyan sorunlar, home office de kadınların yaşadığı zorunluluklar dile getirildi.
Mitingte ADKH,Courage,TJK-E, Frauenkolektif ve Feminista Colonia adına konusmalar yapıldı. Zora ve SKB adına yapılan konuşmada, göçmen kadınların sorunlarına değinildi. Türkiye kökenli siyasi aktivistlerin sınırdışı tehtidleriyle karşı karşıya bulunduğuna dikkat çekildi.
Feminista Colonia aktivistleri (Şili kadın grubu) Şili’de ki kadın mücadelesine değindikten sonra Las Tesis performansını ispanyolca ve almanca sergileyerek, Türkiye’de Las Tesis dansını sergiledikleri için ceza alan kadınlara selamlarını göndererek dansı onlara atfettiler. Mintinge katılan kadınlar da performansa eşlik etti.
Nein-shout-Ding gösterisi yapıldı. Burada yapılan gösterinin ardından Altermarkt ta yapılan LİLA grubunun mitingine dahil olundu. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı miting renkli ve coşkulu ortak sloganlarla sona erdi.

Hamburg:

25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslar arası  mücadele ve dayanışma gününde,  ADKH  de içinde bulunduğu bir çok kadın örgütlerinin katılımıyla bir çok dilde yazılan pankartlar eşliğinde Hamburg’ta yürüyüş düzenlendi.

Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı yürüş  esnasında her kurum kendi bildirisini okudu.Kadına yönelik her türlü egemen ve erkek şiddetini protesto eden konuşmalar ve sloganlarla devam eden yürüyüşte “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” “Kadın Cinayetleri Politiktir”  Kadının kurtuluşunun örgütlülükten  geçtiği  vurguları yapılarak müzik eşliğinde miting alanına varıldı.  Miting alanında protestolara ve sloganlara devam edilerek eylem sonlandırıldı.

Stutgart:

Kadına şiddetini görünür kılan platformlardan biri olan  Stuttgart Frauenbündnis kadın platformunun organize ettiği miting de coşkuyla geçti.  ADKH, Courage, Frauenkollektiv, SKB, YJK-E, Yeni Kadın ve Zusammenkämpfen yer aldığı platform da her kurum açıklamasını okudu.  Ortak mücadelenin adı plan AKD yaptığı açıklama da paylaşıldı . Farklı olarak Avrupa  Kadınların Birleşik Devrimci Hareketi adına bir açıklama da okundu. Açıklama da faşizmi yeneceğiz kadın özgürlüğünü kazanacağız denilerek birleşik kadın mücadelesine vurgu yapıldı.

İsviçre:

Zürih’de 25 Kasım kadına yönelik şiddet hayır mitingi 25.11.2020 saat 19.00 da Helvetiye Platza’da yapıld. Yaklaşık 150 kişilik bir kadın kitlesi toplandı hep birlikte “ susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”  sloganıyla miting  başladı. Katılan kurumlar ADKH, YENİ KADIN, SKB, MOR KIZIL KOLETİF, KÜRT KADIN HAREKETİ, İsviçreli kadın örgütleri katıldı. Her kurum sürece dair açıklamalarını okudular.

Avusturya

Viyana:

25 Kasım kadına şiddete karşı mücadele gününde demokratik kadın kurumları Viyana’da miting ve yürüyüş düzenledi, aralarında ADKH ve SYM’li  genç kadınların da olduğu kadınlar miting alanında buluştular. Burada kurumlar adına yapılan konuşmalarda kadın dayanışması ve örgütlü mücadele olmadan kadın cinayetleri ve şiddetin durdurulamayacağı vurgulandı.

ADKH’nin  25 Kasımla ilgili açıklaması alanda bir kadın yoldaş tarafından okundu.

Üzerinde İstanbul sözleşmesi yaşatır. Ve Avusturya’da erkekler tarafından öldürülen 20 kadınının isimlerinin yazılı olduğu balonlar gökyüzüne bırakıldı.Yürüyüş boyunca yapılan konuşmalar eşliğinde atılan mücadele ve dayanışma sloganlarıyla bitiş yerine gelindi. Burada da yapılan  danslardan sonra” bir kişi daha eksilmeyeceğiz “denilerek eylem başarıyla sonuçlandırıldı.

 

 

Share